?

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua.. Nak tanya, ada x yg di sini C-section xsampai 2 tahun dh pregnant lg even tengah merancang.. Just carious and wanna knw ur experience ? Terima kasih in advance ?

2 Các câu trả lời

sy dua kali merncg . dua kali tu sgkut juga bwh 2thn . xbole nk buat ap . mse ank ke dua sy biase biase je . tpi bila preggy yg ke 3 sy sedikit trtekan la juga tpi mse awl2 tau preggy tu je lps tu alahan truk preggy yg ke 3 . smpai xbole buat 1krje pon kt rumh . bdn pon lemah tmbh cirit birit . mse tu mood mmg down . suami plak jenis bz . tpi lame2 sy mule slow dgn sifat2 negetif sy tu . sy anggp ni dh mmg rezeki sy mungkin . wlau pon mak sy sndri pon xsupport sy preggy lg sbb dlu ank prtama sy czer so sy phm dorg just risau kn keadaan sy . bile tngok muka bdn lg rse down sbb nmpk sgt2 yg sy mcm mak2 yg letih sgt . jauh beza dgn zmn bujg dlu yg muka bole jaga brsih skrg muka mcm org xsiap . klau pkai makeup pon dlu bedak n gincu je dh yakin cntik tpi skrg jgn mimpi . nk tngkp gmbr sndri pon da xd keyakinan . tpi sis wlau mcm mne pon reaksi sy tu mse tu . sy prcye Allah tu maha adil . dy tau mne yg trbaik tok kita . sy anggp dri sy d uji buat mse ni tntu akn mndtg kn kebaikn buat sy pd mse akn dtg . In Shaa Allah . 😊

5y trước

amin . In Shaa Allah .

Saya sis.sekarang tengah preggy 33 weeks.anak baru je setahun 9 bulan. Xsangka boleh ter'pregnant'. 🤣1st2 murung gak Masa dpat Tau preggy sbb memang xsedia lgi nk preggy sbb czer.dpt Tau preggy je trus sya bca n Tanya pengalaman kt org yg penah prggy jarak dkt,n sy byk brtnya dekt nurse n dok.nurse n dok xmrah pon. Dorang smua baik2.siap bgi semangat lgi.masa 1st month preggy sampai 29 weeks sya apoinment ngan dok pakar.nanti Masok 36 weeks apoinment dok pakr hospital plak utk check previous scar czer samada boleh bersalin normal or x.moga nnti dipermudahkan boeph bersalin normal.saya teringin normal

5y trước

Semoga dipermudahkn.. Selamat lahir dan melahirkan.. Kecik lg tu 1y9m tu... Tp xpe la, rezeki dh smpi kn.. Xkn nk tolak... Bgs la klu doktor ngn nurse bg moral support mcm tu.. Mcm sy, sblm discaj awal Ogos tu doktor ngn nurse siap pesan please jgn mengandung lg buat sementara waktu... Sembuhkn dulu yg dkt dalam.. Then, mcm² la ayat² yg mengerunkan.. Cth mcm tmpt opret dulu tekoyak la.. Keselamatan kedianya 50/50 la.. 😅😅 takut kot... Tu yg bertanya dkt yg bpngalaman... Bkn apa, kita ni cuma merancang tp Allah sebaik perancang kn 😄 Apa pn, tahniah sis ✨