Ingin tahu

Assalammualaikum , baby sy berusia 7hari masuk harini (baby girl) . Nak tanya normal kah dbahagian kemaluan dia balik2 berdarah mcm kluar lendir tp tak byk , sy first mom risau sgt

5 Các câu trả lời

tak silap saya memang normal ada keluar sikit darah kalau bby girl. tp tak semua bby girl akan keluar darah. org panggil mcm period la. tp dia tak byk and tak lama. kalau byk and lebih seminggu maybe blh pi check dkt doktor takot ada masalah lain. sis boleh google bby girl newborn period ada info dkt situ

normal puan. tu sisa2 dari dlm rahim kita, mcm berak warna hitam tu kan. mcmtu juga keluar darah & lendir dari kemaluan bayi perempuan. cuma kalau berlarutan & bayi nampak tak aktif/tak sihat, boleh ke emergency ya. takut ada masalah lain.

normal sebab bby saya pun masa usia 7 hari keluar darah cam lendir around 4 hari camtu..sy consult dr, dr cakap normal sebab hormon ibu masih ada dgn bby.kalau lebih 10 hari & darah banyak boleh jumpa dr lagi..sentiasa cuci..

dh tau risau bwk2 la pegi hospital. ade mase lagi ek nk tye sini?

2y trước

engko lepas beranak seminggu terus boleh berlari ke kak? dgn tak cukup tidur, dgn kerenah nb, dgn sakit badan lepas beranak. tibe boleh pecut ke hospital ke? even hospital sebelah rumah pun ingat pak kita punya takyah tunggu? make it make sense lah tulis guna akal fikiran yg Allah beri bukan fikir nak mengecam je.

normal je sis..nanti hilng sendiri