DI BUANG KELUARGA BELAH SUAMI

Assalammualaikum ada ka yg mcm sya.. mentua x suka... ipar duai x suka.. smpi kn kna buang keluarga.. sampai tahap suami di suruh pilih..isteri atau org tua.. sedih.. sgt" skrg prggy masuk 31 mggu.. setiap tahun kelurga suami cuba pisahkn.. sya stress sgt"

12 Các câu trả lời

sye pun sama tpi mertua ngn mk sdara belah suami la nmpk melampau sngt..mk sdara dye plk xhbis² nk dengki xthu npe..sye plan ngn suami nk pindah jb pun dye mcm mnganjing..ipar duai oky la sikit..xthu npe mertua xska tba² tpi dpn suami elok je brckp..tnya pape pun..baik la dpn ank dye..bila suami kluar je trus mngata..mnyindir..nmpk suami blik trus diam..buat² baik..sye slalu luah kt suami..mula tu suami ckp prasaan je..bila nmpk sye dh slalu sngt trik muka stiap kli suami ajk jmpa mak dye..suami bru prasan cara mak dye layan sye..sye luah smua smpai nangis..alhamdulillah suami fhm..sye ade bgthu kt suami..klau buat mjlis ke pape kt rmh dye..mmg sye xkn blik dh..suami nk pegi..bia pegi sorang..suami pun ade ckp nk bincang hal ni ngn mak dye tpi sye xbgi sbb tkt mkin keruhkn keadaan..sye pun ade bgthu suami klau mak dye nk sye ngn suami brpisah silakan tpi kena ingat..jgn pnah sentuh anak² sye..tu je..xknl tok dye pun xpe tpi suami xde pape mslh ngn sye sbb suami dh fhm sngt fmily dye mcm mna..suami cuma sruh sbar sbb mak dye layan adk² ipar pun mcm tu msa mula² nikah..ni kn plk sye menantu pmpuan bongsu..x stay sbumbung ngn dorang pun dh kira alhamdulillah sngt..sye dh bgthu suami wlau ape pun jdi sye mmg xkn stay ngn fmily dye..sye lbih rela blik rmh ma sye..sye slalu stress msa pregnant 9w sblm ni sbb mak mertua lyan mcm anggap ank yg sye kandung ni akn bebankn dye..sye xmntak 1sen pun dgn dye..sye sarat skalipun slagi blh kje..mmg sye akn kje tpi suami xbgi sbb ank sulong..sye mngidam..suami blikan tpi mak mertua amik mknan tu bagi kt cucu² lain..mmg xtnya lngsng mknan tu sape punya..bdk² klau mkn biasa la mkn sikit buang..lpas tu mak mertua kutip² letak dlm bekas..xkn sye nk kutip mkn yg dh jtuh..kotor..sye mngandung kot..slalu sye oky je bab mkn ke ape smua..bila bnda yg sye nk mkn sbb mngidam tba² org buat mcm tu..jdi sebak smpai timbul rsa xska kt mak mertua..sblm nikah elok plak brckap ape smua..rupanya dpn suami je baik..ma sye pun slalu ckp bia je dorang nk layan mcm mna..buat xthu je..sye dh bgthu ma ngn suami..klau ksabaran sye hilang mmg berdas² sye sembur ats muka sbb suami ngn ma sye ckup knl baran sye..bkn senang sye nk sbar smpai thap ni..suami je bgi smangat..mak mertua sye ni jenis mcm xsuka bila sye dekat² ngn suami..mcm suami nk pegi mna² ke ape xblh bwk sye..klau mak mertua ikut skali..sye xblh dk sbelah suami..dye nk berkepit ngn suami..mmg la ank dye tpi tu suami aq..nsib la suami ni jnis klau sye jln lambat ke ape tlong pegang tgn..ma sye sndri layan suami xubah mcm ank² sndri..sma je..xde nk bezakn lngsng..klau bgi nsihat pun smua kena..xde ckp bkn²..klau lpas sye brsalin pun mak dye xbrubh jgk..xthu la tpi nsib dk jauh je..sbar je sbb suami pun ade ckp dye mmg nampak cara fmily dye layan sye mcm mna..kdang² bbci dgr fmily dorang ckp mencarut mcm xingat mati..dpn bdk² kcik plk tu..sye sbar pun sbb fkirkn prasaan suami

4y trước

sbb tu sye dh xnk ikt suami klau blik rmh fmily dye skalipun..buat ape ikt klau mnyakitkan hati je..suami sruh sbar je

teruknye.mcm drama pula.suami kena main peranan sb tu fmily dia kn.alah senang je abaikan je la.yg kawen kamu n suami.nk bina family utk future korang kn.yg lain2 x penting.cari kebahagian sndiri dgn suami.abis cerita.jgn pening2 kepala.

Ingatkan dlm drama jer yg berlaku mcm gini rupanya dlm dunia realiti pon berlaku jgk..sy doakan semoga keluarga belah suami awk dpt terima awak seadanya..tambah awk tgh mgndung. Bnyk2 la berdoa supaya terbuka hati mertua utk terima awak.

sama laa kita .. skunk sy 31 weeks jgk . sy dok dgn mak sy start dry sy pregnant 4 bln lebeh . sbb sikit mslah jeh sy gduh dgn suami tpy si mertua masok cmpur smpay ckp mcm2 kt sy . so lebeh sy dok sndry dgn mak sy .

suami kena mainkan peranan..smoga sis kuat, jgn stress sis..cri jalan slesai dgn suami.. jgn kerap sgt balik rmh kluarga suami.. dh org x suka nk wtpe lg.. btahan utk anak dan suami klu suami still lg bg skongan..

hmm sy xfhm laa org tua jns cmni.. apa yg dorg nak sbnr nye.. kalo nk kepit sgt ngn ank tu baik dr dlu lg jgn bg kawin, lepk celah ketiak sng.. moga sis tabah ye, xpe la dorg tu jnji suami syg..

ada lagi zaman skrg mcm ni ye..sedih plak sya baca kisah sis ni.lagi2 tengah ngandung..mudah mudahan bila baby dah keluar nti keluarga mertua dpt terima sis🤲

Semoga sis kuat semangat & sabar ye. Selalu berdoa dibukakan hati mereka. Take care sis.

sy hrp puan kuat..mg dpmudahkan segala urusan puan...Allahuma aamiin.. #TAPSupermoms

sy pm sama mcm sis 😔 sy dah xtahan lebih baek sy pergi,.. doakan sy kuat,.. 😣