Minum air gula

Assalammualaikum hi, 6hb nie saya kena minum air gula untuk kali kedua, any tips atau makanan yang perlu dielakkan tak dalam 4 hari nie ? Saya risau la kalau sangkut 🫠 #firstmom #bantusharing

5 Các câu trả lời

Actually depends on hormon jgak sbnrnya. Sy 1st pregnancy dlu sgkut gdm, ni 2nd pregnancy n bru mggu lps mnum air gula kli ke2 alhamdulillah xsgkut dah, 1st pregnancy dlu xde experience jd bila org kata mkn last pkul 6 pastu jgn mkn dh tp blh mkn buah sy ikut je.. End up sgkut jgk..rasanya sgkut sbb tlalu bpuasa smpai lpr n bdn produce insulin bnyk tu yg sgkut gdm.. So 2nd pregnancy ni sy ikut cara sndri.. 3 hri sblm mnum air gula peneman setia sy is apple hijau n air lemon either suam or sejuk.. Pastu mlm sblm mnum air gula, ns sy mkn slalu dlm 7.30 mlm cmtu sbb xnak tlalu lpr tgh mlm, dlm 8.30 sy smbg mkn apple hijau lg, 9 lbh mnum lemon suam sblm esoknya mnum air gula.. Dlm smggu tu mmg apple hijau lh peneman setia n sy elakkan mknn yg dbuat dr tepung. Beras pun kalau blh jgn mkn beras wangi sbb kndungan gula tinggi. Moga urusan sis dpermudahkan nnti.

2y trước

Thank you awak untuk tips tu. Esokk saya beli apple hijau. Hehe. Semoga tips nie bermanfaat untuk yang lain jugakk 🫶🏻

dia kena ikut prosedur juga puan , saya elok je melantak makan macam biasa pastu pukul 10pm saya dah start puasa dan minum air suam je banyak .. takda apa2 tips pun kalau nak sangkut tetap sangkut juga lagi2 kalau family ada sejarah gdm memang kena jaga2

Entahlah sis. Saya malam bfr puasa tu saya minum ice blended milo mekdi tu haa, esok pagi ambil darah bfr minum air gula saya dah hypo 3.86 bacaan 🤣🤣🤣🤣🤣 aduhaiii. Based on hormon sendiri.

2y trước

Sama lah kita geng hypo 😂

kalau boleh kurangkan minum air manis dulu. lebihkan air masak je.

2y trước

Ini setuju sbb saya berat 98kg, 2x minum air gula mmg tk sangkut. Kurangkn nasi putih dan roti putih. Air masak lebihkn

Saya mnum air masak banyak banyak sis…