gdm on diet

assalam,.mommy2 semua boleh share x pglmn selepas mlahirkan bby semasa gdm ni? risau la pulak dgn keadaan bby?

7 Các câu trả lời

Hai mammy 🤗 sye pun gdm on diet. Alhamdulillah dpt lahirkan baby secara normal, berat 3.5kg. Pengalaman selepas bersalin 1. Baby pun kena ambil bsp mcm mommy sbb nak check baby hypo atau tak. Mksdnya apa tu? Maksudnya.. Gdm ni, gula kita tinggi. Jadi highly likely, baby masa dlm kandungan akn bergantung dgn gula kita yg tinggi. Sebaik saja baby lahir, dah xde dpt mknn direct melalui tali pusat kan? Jadi sumber guka dri badan mammy ke badan baby dah stop. If baby mmg bergantung pada gula mammy waktu dlm kandungan, highly likely baby mammy akan hypo. Sbb tu baby akan diambil bsp sejurus selepas lahir beberapa kali utk di monitor. 2. Mommy pun akan diambil bacaan bsp 3. Jalani ujian mgtt utk pastikan mammy mmg gdm waktu hamil sahaja. Jaga kesihatan ya mammy🤗

5y trước

Hihi insyaAllah.. Kipidapp mommyyy 😄 barang berpantang dah ready ke

My experience for both kids ada GDM time preggy. Alhamdulillah bersalin for both semua ok. 1st 2.8kg, 2nd 3.6kg.. Just monitor diet je throughout pregnancy. Kene catu sikit la mkn tu. Portion every meal kene kurang kan. Pemilihan susu pon kene betol. Carik yg rendah lemak & less sugar. Btw, good luck.. Don't be too worry.. Everything will be just fine. 😊

waalaikumussalam..sy pun ada gdm on dc masa preggy..Alhamdulillah, bersalin normal masa 39w6d..bby pun okay..6 mggu lepas bersalin, kena minum air gula lg..Alhamdulillah, bacaan normal dah 😊

sy dulu gdm on diet. lahirkan baby secara normal.pd week 39 4 hari. baby keluar x besar , 2.96kg saja. lepas 6 minggu kena minum air gula lg sekali, alhamdulillah x de kencing manis...

5y trước

semoga dipermudahkan ya

yg mcmni yg buatkan sy risau pasal bby lps bsalin😔 doakan moga dpmudahkan segala urusan sy n bby.. xlama lg ni tgh tgu signal je lagi bby nk keluar😊

Sy pn on diet skg ni..tu yg takut2 jga..skg tgh bsp

aminnn 😍