jari baby

Assalammmuallaikm dan selamat sejahtera.. Sy nk tnya.. Pnh x jari baby tibe2 merah,bengkak n mcm putih2 kt tepi jari... Ibarat mcm selumbar.. Tp rs bukan sbb xpgg kayu pn.. Ketip kuku awal pagi td.. Yg sakit ni br ag... Kalau hisap jari, dia slalo hisap jari sebelah kiri... Yg kena ni kanan.. Plan esok pg nk g klinik sbb risau infection walaupn dh letak aloe vera... Cuma nk tnya kot2 ada yg ada experience mcm ni.. Appreciate utk maklum bls anda smua.. Sorry gambar xclear sbb pyh nk ambik gmbr

jari baby
8 Các câu trả lời

Anak sy ada jugak kena mcm ni 2 hari lepas.. Tp xde la smpai merah gini. Kami perasan siap ada nanah sikit kt jari manis dia tu. Kesian. Byk2x jari.. Jari tu je yg merah. X tau nk buat apa. Kami biarkn je. Tp selalu pantau la.. Takut jd lg teruk. Check hari ni, xde langsung dh. Warna pun dh balik ke asal. By the way, anak sy br masuk 3 bulan.😊

Alo ciannye baby.. Cube cek kot ada ape yg termasuk dlm kulit ke.. Ke ade kesan kene gigit semut ke serangga ke.. Sapu minyak berubat sis.. Xpun cube minyak gamat..

Terima kasih smua.. Sy g jumpe pakar.. Doktr kt xpasti jugak kenapa.. Tp doktr on antibiotics sbb takut infection dlm darah.. Alhmdllh luka dh ok..

Mungkin kena gigit serangga. Bawa ke klinik. Kalau sampai bernanah takut infection.

Kot serangga gigit?seperti semut hitam yg bisa tu..

Mesti ada smthg tercucuk dlm tu@ada kuku tepi tu

Dh try letak kapur sireh tu?

cagu tu