anak lambat bercakap

assalam..anak sy dah 2 thn..tapi dia cuma sebut bye je..sblm ni ada juga keluar pkatan jom,bu, pai dah(smp dah) tp skrg dah takde..kalau nak apa2 dia erek tgn n tnjuk..apa yg kite ckp dia fhm..tp kdg2 asa bnd yg kita tnjuk cntoh pokok,monyet dia mcm tak pandang..tp bila kita pggl nama dia berpaling..

2 Các câu trả lời

masa check up..better terus terang dengan nurse..refer doc...kawan anaknya lambat pertuturan..akan jumpa dr pakar..ada kaedah atau terapi yang akan diajar agar anak boleh bertutur dengan baik..jangan ambil ringan..

sy dah refer pd nurse..dia ckp tggu ank 3 thn baru refer doc..tp ada juga la dia ajar buat terapi untk anak..tu la risau..tengah cuba juga ajar2 dia lagi n sllu bckp dgn dia

5y trước

tq sis..aamin..