Air selusuh

Assalam. hi... sy nak tanya berkenaan air selusuh... sekarang sy 37w... mgu depan 38w kena serah diri utk ceaser atas nasihat doc... mak mertua ada amikkan air selusuh, dia kata dah boleh start minum... tpi sy was2 sebab takut sakit pulak nti... 😅😅 biasanya air selusuh minum bila dah ada contraction kan? tpi sy nak ceaser.... erkkk... confius la... 😆 boleh bantu sy bagi pendapat.... tq

38 Các câu trả lời

Waalaikumussalam, tak perlu minum air selusuh ye. Sbb based on experience kawan sekerja saya, dia jadi sakit contraction berganda2. Tapi bukaan bersalin tak buka2. Nurse sampai tanya, awak minum air selusuh ye?

Xpyh la sis air selusuh. Sy pn dh mnyesal minum wlupun sikit sbb nk jaga hti mak yg buatkn air tu. Kesannya 3 hri sy sakit contraction tp jln xbukak. 2 mlm cucuk ubt tahan sakit. Tp alhamdulillah branak normal

kalau ceaser tak perlu air selusuh.. bnyakkan zikir dan baca ayat Quran semoga dipermudahkan dan selamat bersalin. banyakkan solat sunat..sy beranak semua ceaser.. alhamdulillah sekejap aje dlm labor room

ms 1st baby minum air selusuh jg tp x sesuai dgn sy.ingtkn mudah bersalin rupanye lg teruk.sakit contraction melampau.baby lemas.nasib xde apa2.2nd baby xde dah nk minum air selusuh ni...serik.

pengalaman minum air sselusuh ms ank 1st..mmg lain mcm dia punya sakit..sakit lama.last czer jgak wlaupon bukaan dh 7cm.xdk rezeki..sbb letih smlman xrehat.ank pon dh lemah.

air selusuh banyak jenis kak bkn satu je , aritu sy pnya bukak 2cm lpas tu bila mnum trus bukak 8cm terus labour room tak smpai 1jam melahir baby😊

Erm..pernah dengar jugak air selusuh ni, tapi tak berani ambik kan. Sebab takut apape jadi kat baby. Tapi if sis nak ceaser then tak perlu kot. Hehe #TAPSupermoms

kalo da ceaser x perlu la air selusuh...air selusuh ni selalu utk yg beranak normal...minum pon kne betol2 timing dia...kalo x...lama tangung sakitnye..

czer xyah air selusuh...x rasa apa pn sbb da kena epidural nt..tau2 dga baby nangis je...proses dorg operate tu nt awk rasa mamai ngantok cm nak tdo...

kalau rasa was2 sis tak pyh ambik la..buat solat hajat solat sunat byk2 mintak Allah permudahkan bersalin..sama jugak mintak pertolongan dr Allah 😊