PERLU TIDAK BUAI?

Assalam sy first mom. Nak tanya boleh tak buai untuk baby nak masuk 3 bulan dah? Sebenarnya sy tanak ajar buai, anak mudah je tidur bila menyusu terus lelap, cuma siang dia tidur kejap2 & mudah terkejut walau bedung tangan. Dan sy suri rumah buat masa sekarang mungkin bakal bekerja. Persoalan perlu tak buai ya? Menyusahkan tak bila nak hantar pengasuh nanti? Please share

1 Trả lời

pnglmn sy htr ank ke pengasuh, semua minta sediakan buaian. klu awk htr daycare mungkin xde guna buaian. bg sy yg bkerja ni..sgt2 mmbantu especially weekend time kita nk settlekan kerja2 rumah dan alhamdulillah walaupun ank tidur buai, ank xde mslh utk tidur di bawah. meaning that siang tidur buai, mlm tidur bawah. pergi balik kampung pun xbawa buaian