Sonobee gender scan

Assalam smua nak tanya kalau book gender scan kat sonobee ni mmg dia tengo gender je kan? Dia takkan tengo overall baby kan? So kalau nak combine dngan 2d growth scan blh ke? Skali dngan gender scan? Mcm mna nak book eh sbab kat web dia kan blh tekan 1 scan je..

13 Các câu trả lời

Antara detail scan or 2d growth scan pun x silap kena check gender sekali.. Sbb pernah ambil sekali then klinik swasta tu bagitau gender tapi masa tu masih baru lagi bawah 20w, cuma dh lupa scan mana satu.. sy betul-betul check gender pl kat sonobee, yup mmg dia akan scan gender je if kite pilih utk gender scan.. Sis boleh try je tekan kat Web tu xde apa dirisaukn.. Dia x direct pun bagi kite appointment terus.. Sbb tarikh & masa kite sendiri yg pilih, ikut ketersediaan di sana.. Boleh Google dulu, maksud setiap scan tu if kat sonobee cmna..then nanti boleh la pilih Insha'Allah..

waalaikumussalam . awak nk tgk overall apa tu? sy ambik detail scan untuk tgk kepala baby ada air ke tak, ukuran mata, panjang hidung, panjang tulang belakang, jari kaki tgn cukup atau tak, saluran jantung ada yg tersumbat atau berlubang, saluran darah okay ke tak, kedudukan uri dkt laluan rahim ke mcm mne, jumlah air ketuban, smua ni kena ambik pakej detail scan sy add on 5D scan sbb nk tgk muka skli, dpt sekali vdeo dan gender dia.

1y trước

Bergantung kpd berapa minggu. Mcm sy masa 19w dah buat anatomy scan, semua bnda dia tgk dan ukur 1 persatu, smpai saluran darah ke jantung, ke otak, plasentatgk bibir takut ada sumbing, ukuran tulang2 bilangan jari semua dia buat.. Termasuk nk tgk gender tu pakej yg rm88 tp berbaloi lah semua dia kelebek. Kalau amik pakej tgk gender shj mmg akan tgk gender je

saya dah scan sonobee, masa tu dalam 23 weeks, ambil pakej gender & detail scan full anatomy, memang dapat tengok semua ukuran mata, jantung, buah pinggan, jari2 baby full dan lengkap☺

Book 2d growth scan je, klu scan lepas 15w tanya je sono gender. Sbb 2d growth scan termasuk gender scan. Bergantung baby nk tunjuk atau x la, klu dia sorok xboleh buat pape jugak 😁

Nak tanya juga, saya baru nak scan mggu depan dkt sonobee next week 7w, kalau kita amik 2D scan tu dia bagi sekali tak gambar yg dia scan tu? Ke ada additional charge? Yg pakej rm28 tu..

1y trước

kalau ada modal lebih,bt details scan terus sis. dapat tau jari semua ada brapa, otak ok ke tak, hidung, mata semua. berbaloi. nanti gender pun boleh tau skali masa bt details scan tu

Sonobee dimana yea harga rm28 ni? Mggu lepas pergi sonobee ampang, klinik fauziah kena cas rm68. Terkejut jugak sebab tak prepare cash banyak, nasib baik duit cukup 😅😅

1y trước

awak kne booking online dekat website sonobee sndiri. kalau walkin, dia akan charga harga klinik , bukan harga sonobee. smua tmpt mcmtu

buat 2d growth scan je. dia sekali dgn gender terus. sy buat growth scan masa 16 minggu kebetulan baby dah tunjuk. terus sonographer tanya nak tahu gender tak?

1y trước

semoga baby bg kerjasama tunjuk jantina dia huhuu. sy pon baru buat appointment detail scan 21w utk next week. nak confirm gender terus, sbb hari tu awal sgt nampak gender 😆

Masa scan tu tanya sonographer Kalau nak tambah scan lain boleh ke. Saya try tanya macamtu dulu boleh je. Nanti just bayar extra tu jela

macam.mana nak naikkan berat ibu ya boleh suggest tak makanan atau susu yg bgs Utk ibu..tp berat anak tiada mslh setakat nih cuma nk naikkan berat ibu

1y trước

Sy minum susu anmum je sis & kerapkan mkn masa masih mengandung dulu .. Kalau berat terlebih, sy kurangkan mkn.. Kalau berat kurg sy kerapkan mkn or kalau statistics sy akan mkn cm biasa.. Sbb tu sy beli penimbang berat bdn.. Lagi satu kena tahu juga perbezaan penimbang berat di KK dgn sendiri punya tu.. Mcm sy, sy lbh percaya penimbang sy berbanding KK punya.. 🤦‍♀️😂

mmg tgk gender je sis..haritu sy amik pakej gender, sy tanya sonographer tntang saiz baby..dia ckp dia xleh buat sbb sy amik pakej gender je..