Cirit birit masuk 35weeks

Hi assalam, siapa kt sini masuk 35week start cirit birit? Mkn ubat pun still xjd, minum air kelapa pun xokay. Tu penbawakkan bby ke ? Sy first baby, Berak air. #firstmom #bantusharing #firstbaby

5 Các câu trả lời

sis .. dri pengalaman sy dlu ... kalau cirit birit lebih dari 5kali better pergi hosp ... takut air dlm bdn bkurangan .. doc akan pantau dgn drib air .. and admit wad ... kalau 39w cirit tanda² nak bersalin . 35week ni kemungkinan jgk . tp awal laa .. better pergi hosp ye sis .. take care❤️😊

2y trước

Wktu siang hari mcm ni, okay je tk cirit birit pun. Tu yg sy pelik skrg. Doc pn xleh nk cakap ape, so skrg dia bg air garam je. Harini masuk hri ke 5 dh tp pgi ni better sikit. Sbb skali je buang air besar. Xmcm 2/3 hari lepas. Kalu rse was was, better prgi klinik dlu mcm mana situasi sis. Kalu xboleh mkn, atau muntah baik ke kecemasan. Tkut admit wad kkurangan air.

Sy pernah cirit juga waktu preggy 4 bulan. Dr bagi ubat cirit dgn garam ORS je. Then, dr pesan perlu banyak minum air masak. Untuk topup air bdn yg hilang akibat kita membuang tu n perlu bed rest. Tidur badan perlu rehat dgn serehatnya.

saya punye pengalaman ms 35w jgk..ms raya hari tu..doctor cakap salah mkn kot..sbb raya kn mkn byk..selagi xdkk pening apa ok kot..bykkn minum air n doc bg ubat air garam tu jela..

2y trước

Mase kena tu, berape lama sis? Sy berlaku time wktu tido. Pkul 3/4 pagi mcmtu. Mula2 kentut kluar angin sendawe, xlama mcm tu trus rse nk mmbuang. Skrg ni dkt 5hari dh. Wktu siang ok pulak. Xmbuang pun, elok je mkn2

Sy selalu berak tahi hancur2, sehari sekali je, xdelah kena cirit birit. Sy pun xtau knp sbb baca pglmn org biasa hujung2 kena sembelit 😅 kan kan

2y trước

Skrg ni dh brape hari jd mcm tu sis? Sy wktu tgh tido je berlaku. 3/4 pagi sapa laa ke cerah. Lpstu msuk siang hari ok je tkde cirit dh. Trganggu tido, sbb kerap ke toilet. Skrg dh 5 hari mcm ni.

Saya pernah cirit birit jgk sama mcm sis 35week mcm tu. Warded hospital sbb dehydration & on antibiotics elak jangkitan kuman pd baby.

2y trước

Tanda2 mcm mana? Sakit kepale ke ?