Turunkan berat badan selepas bersalin

Assalam semua..ssapa ada tips tak nk turunkan berat badan sepanjang tempoh berpantang untuk dapat balik berat ideal?

4 Các câu trả lời

sy ibu czer, 3 mggu pertama mkn bubur ja. lauk ikan sayur berpantang makan mcm biasa. just nasi tukar dgn bubur. sedih jugak lah asyik makan bubur. tapi hasilnya berat turun 3kg.

Chuyên gia

Makan ikut suku suku separuh.. Kalau lapar minum air dlu..klau rasa lapar lg bru makan..breastfeed ni seng trun brat

Jg makan sis.. N klu baby full bf InshaaAllah berat mmg turun

5y trước

Terima kasih.br bersalin 20sept hr tu.check timbang turun sikit je.😅

fully breastfeeding..