macam mana nak tahu tanda bersalin anak pertamaa

Assalam semua.. Nak tnya tnda2 bersalin..sbb ni ank sulung.. Arini dh masuk 38w2d..rasa sakit pinggang n bawah perut dr pg td..perut rs memulas je kejap²..tp xde plak kuar darah ke lendir..adakah tu tanda nk bersalin?perlu ke hospital segera atau tunggu dulu

2 Các câu trả lời

Nk bsalin x semesti pecah ketuban atau kuar darah.. sy sndiri cume rase die mgeras mkin kerap je g spital dh bukak 4cm..

Sakit perut kerap n kuat 5-10min, keluar darah/lendir mix darah, ketuban pecah, baby kurang/tak gerak teros ke hospital