Tak suka air masak

Assalam semua saya nak masuk 10w pregnant. Tp mmg x suka air masak. Minum je trus rasa mual + payau mulut pahit sngat2. Tp kalau vitagen less sugar, milo, jus buah camtu elok pula minum. Air putih je susah nak telan. Cemana ye sis2 skalian? Kang x minum air masak tak elok pula, nak minum tekak xleh nak trima pula. Btw air kami kat rumah ni air coway. Mmg takleh la nak telan air payau je rasa mulut ni

46 Các câu trả lời

Cuba try error minum air kosong sejuk dan minum air kosong suam. Tgk tekak terima yg mana. Pastu try cari alternatif lain, mcm minum barli suam atau air kelapa sejuk. Cari air yg takde gula dan boleh cukupkan keperluan cairan dlm tubuh. Jgn tiap hari minum manis sis...tkut sangkut gdm lg bertambah susah😅

cuba try yg suam2 panas...atau cuba try yg sejuk...klo sy yg ank dlu dpt minum yg suam2 panas jer...klo air suhu normal ni mmg xleh langsung...tapi kli ni masa alahan ritu dpt minum yg sjukkkkk sgt shaja atau dgn ais...yg suam2 panas xboleh masa yg alahan kali ni..yg suhu normal pon xboleh langsung...

air masak sgt penting dlm kehidupan seharian kita,lg2 time pregnant nie kena mnum air masak byk sis,kurang air takut sgkut kencing kotor plk,bhya jgk utk baby...klau sis xblh mnum air coway,cuba beli air mineral kt kedai,klau xblh mnum jgk sis kena paksa diri utk mnum jgk air masak hari2,jgn skip..

buh sekeping potongan lemon je sis, jgn buh gula. sama je dgn air masak. mcm kat secret recipe tu, mtk air suam je dia buh lemon sekeping tapi dia xperah pun 🫢 sis cuma xsuka rasa payau air msk tu je kn. kalau xboleh jugak sis beli sunquick buh senipis2 yg boleh. janji cukup air, xyah stres2.

bahaya klw kurang minum air masak mse mgandung ni..sy mgandung dh msuk 9 bulan ni klw kurang cket je air masak sehari tu rse gatal2 kt mis v..air kencing pn pekat gile..nk xnk sy kene telan jgk air masak paling kurang 2 liter sehari..baru la hilang rse gatal2 tu & air kencing pn jernih je

Wassalam.. cuba sis try masak air.. jerang air sendiri kat rumah.. sy awal mengandung mcm tu la jgk.. nasi masak pun xleh bau.. air masak tu paksa mnum mcm racun.. tp lps balik rumah mak sy, dorg kat rumah selalu masak air walaupun guna air coway.. sy try mnum suam.. alhamdulillah ok

Perah lemon sikit bagi rasa masam. Cuba elakkan milo vitagen & air berperasa n gula. Minum boleh tapi limit. Air putih tu yg terbaik untuk organ kita. Masa minum tu cakap dalam hati, ni demi nak bagi badan sihat, baby sihat. Saya buat mcm tu lah paksa diri..mmg xlalu kalau tak.

saya pun sama awal² pregnant dulu 😢 minum je muntah. pastu takleh go jugak saya minum je yakult & air sunquick oren tanpa gula tu. sbb tekak nak masam masam je. pastu dah lama, paksa jugak diri minum air kosong. muntah jugak tapi atleast tekak dah boleh terima slow slow.

Kita sama.. Cara dia, saya perah lemon dalam 1 slice letak dalam air mineral. Alhamdulillah boleh minum. Dr kat KK kata tak dapat minum air masak, boleh perah lemon takde masalah. Pun bagus sekali ada vit C. Janji kena minum air banyak. Sis boleh cuba.

Sme dgn sy mula2 x boleh air masak. Sy mnum air msak yg btul2 sejuk smpai tahap ngilu gigi tu. Tp sjak pregnant ngilu tu xde. Mmg sdap la minum. Vitagen pun sy mnum setiap pagi. Kdang tu rse x bnyk mnum sy bli air kelapa muda semnggu sekali. S