Setahun xboleh menyebut

Assalam nak tnya anak sy dah setahun 20 hari tapi hanya papa je yang dy boleh sebut mama pon kdng xsuh sebut bru sebut bile suruh xnak sebut .lepastu dy kdng ii suka bt flapping hand adakah itu bermaksud tanda awal autism??Normal ke baru setahun 20 hari xboleh sebut banyak perkataan?? #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

3 Các câu trả lời

ank sy 1thun 12hari...jarang dengar dia sbut papa mama...dia tak pndai sebut....tpi nak mkan dia sbut "mammam",..nak minum "am"...dia slalu sebut "kaka"...kaka mksudnya cicak 😆😆...pegi mna2 cari cicak..tngok2 atas siling..dlm keta pun cari cicak😂..klau sy tnya,ok ke?? dia jwb "k"....tu jelah yg dia pndai sbut but masa ni..

10mo trước

Wahhh byk dh jgk dy dh pandai sebut okey laaa 👍👍😍

bkn tnda lg tu.. klu siapa2 pggl sikt dia xmnyahut, suka mngelamun tu bru tnda2 awl autism.. ank sy 6 bln dh bleh sbut "papa mama".. skang dh sthun lebih bleh sebut "no",.. "air(mtk nk minum)",.. "ito(nama kucing kiko)",.. " cak (cicak)",.. and bnyk lg.. skang 1thun sbln dh boleh ikt lagu nyanyi

rasanya normal lagi sbb baru sgt kan, anak saya beza sbln dgn anak awak, still tak bapa reti juga, just kita kena ajar n selalu ckp dgn dia la.

10mo trước

Ouhh mcm tu yee baik ii noted🤗