1st Trimester (12weeks)

Assalam Mummies semua.. Normal discharge ke mcm ni?? Tapi bkn selalu... bila mcm kita active buat kerja,, pakai pantiliners mmg akan nampak discharge warna kuning mcm ni... keputihan pon ada , tapi bukan hari² ada... Disclaimer : Sy dah tanya cik misi kat KK , tp macam dia tak bagi jawapan 🥲

1st Trimester (12weeks)
9 Các câu trả lời

sy kena tiap 2 minggu sekali. sy sarankan jangan pakai pantiliner sbb boleh jadi jangkitan. minum air putih banyak dan jangan usik manis langsung. makan yogurt kosong. serious membantuu. keputihan semua akan ada, cuma kita pregnant ni oversupply 🤣 lepas pergi toilet pastikan kering bebetul sebelum pakai seluar. saya pernah selang beberapa saat masuk balik toilet sbb keputihan keluar lagi. memang lama dalam toilet, stress jadinya

Saya pun selalu camtu bila sibuk, banyak jalan dan aktif sangat. Kalau masa relaks2 takda pun keputihan keluar warna gitu. Sy tanya doktor haritu dia cek air kencing sy ada kotor sikit, bagi ubat lawas kencing dgn dr suh banyak minum air putih dgn rajin tukar panties je. Dr pun scan baby sekali, baby okay cuma tu jela yg dr pesan. Harapnya takda apalah. Doa yg baik2 je. In shaa Allah.

saya mcm ni jugak. setiap kali buat keje atau pg berjalan2 and penat. mmg akan keluar keputihan kuning mcm ni.. and likat. pnh gtau nurse. tp nurse suruh bgtau doktor. gtau doktor pastu buat ujian hvs tu untuk detect gbs ke x. result dia just candida je. possibility sbb sy sangkut gdm sbb tu ade keputihan cmtu. better awk gtau doktor ok. nnt dorang akan monitor.

3mo trước

Sis, nak tanya. Out of topic. Kalau keluar macam ni masa solat, kira terbatal solat atau macam mna ya? Kadang2 dah basuh before solat, bila solat keluar lagi. Sebab solat kita berdiri duduk naik turun so kadang2 badan jadi letih lagi2 time puasa ni. 😊

kalau saya sblum pregnant lagi mmg ada kputihan. tp xde gatal2. doc ada suruh buat test jugak untk cek ada jgkitan kuman or tak sblum tu doc bg ubat yg masukkan dlm vagina sebiji. Alhamdulillah result normal ja. smpai skrg masih ada kputihan tp xselalu la.

bila pregnant memang discharge makin banyak sis. selagi tak ada nampak warna darah, atau ada gatal2 ke berbau ke, inshaAllah tak ada apa. kalau ada, boleh jumpa doktor.

3mo trước

thank you so much for your overwhelmed advice ♥️🌹kurg risauuu haa 🤗

Sy pun mcm tu kdg2. Tp bukan hari2. Selagi x gatal and berbau busuk hopefully okay. But if risau, maybe boleh request utk check ada gbs or not.

sya minggu ke 5 byk benda nie keluar,,rsa mcm basah2 keluar,, lepastur xde dh .. skrg dh masuk minggu ke 8 dhh.. dh nmpk detak jantung bby

awk ada rasa perut mgeras x?.. awk kalau x sedap hati, g hosp ye..mudah2an awk dan baby baik2 sahaja...aamiiin..

3mo trước

g hosp ye mummy...

sye amal mkn yogurt greek original.... alhamdulillah xpernah ad keputihan