38 Week

Assalam mummies, nk tnya ada x mummies2 d sni yg sma mcm sya da msk 38week tp masi blm ada tanda2 nk bersalin ?? Doakan sya utk di permudahkan urusan bersalin n mlahirkan anak sulung sya n suami due 26 May ni (ada petua ke mummies2).. baby still suka ddk dlm perut x nk kuar awal ? sya doakan mummies2 yg sma mcm sya di permudahkan urusan nnt smga Allah melindungi kita smua ?

38 Week
23 Các câu trả lời

wsalam. saya bersalin masa 38w 4d, alhamdulillah allah permudahkan urusan bersalin saya ☺️ rasa mudah je bersalin anak sulung, saya selalu sembang dengan baby minta ibu dia bersalin awal gosok2 perut, merasa makan mcm2 before brsalin raya haji haritu hihi 🤭 before raya haji tu bday abahnya, saya da smbang awal2 ckp adk klua lpas dr bday abah yee syg 😜 alhamdulillah lpas dr bday abahnya bby klua ☺️ saya slau amalkn doa nabi yunus pada masa yg masa kita akan trikut skali, yg saya tak sangka masa hari nk brsalin tu trus g hspital tau2 bukaan da 6cm pastu doktor n nurse smbng2 ada doktor lain check bukaan lg tau2 da 8cm, alhamdulillah bby kluar snang je 🥰 tp sakit yg tak boleh lupa masa contraction dtg n masa kena jahit 🥺🥴 sis cuba rjin2 brsmbng dgn bby yee inshaAllah dia dnga ckp 🥰

Sama saya 38weeks ..masih belom ade tanda tnda ..cume kerap sakit dkt ari ari dan pinggang je ... Semoga kita dipermudahkan dan bersalin sebelum due date amin

cuba buat squat. kangkang kaki luas2 sampai rasa panas2 dkt tempat laluan, insyaAllah esok tu mesti turun tanda.

saya da 40w tp baby masi selesa duk dlm perut... smoga kita smua dpmudahkan utk bsalin. aamiin

Saya haritu 38weeks dah tumpah air.. Terus gi hospital bukaan 2cm..lepstu bukaan 5cm terus pegi LB

saya pun sama 38 weeks + 2 days... Sakit2 biasa je... Dah try exercise semua tp still no sign huhu

Samalah... saya 38minggu7hari baru melahirkan... malam 38minggu6hari tu baru ada tanda

saya pon 38week jgk tkdk tanda bersalin lgi tpi kerap rsa contraction

Sama sye 38 week dah..xde tande ape2.baby makin aktif dlm perot..

sama 38 weeks 8 days. at last emergency czer sbb baby dah distress

4y trước

baby distress tu jantung dia drop. mcm akak admit almost 3days, bukaan cuma 3 cm jer. Smpai air ketuban dipecahkan n induce pun bukaan x buka juga. So at last doc decide to do emergency czer since baby dah drop jantung dia. Benda nie smua depends on individual, mcm kes akak nie last baby. Abg n kakak baby dah umur 20 thn n 18 thn. Br dpt baby nie.. apa2 pun smua alhamdulillah.