Ubat luka lepas bersalin

Hi Assalam mommy semua. Nak tanya hospital ada provide ubat sapu untuk luka bersalin ke? Sy bersalin normal & hospital tak ada provide ubat untuk sapu di luka. So patut atau tak ye saya beli ubat sapu luka dekat farmasi? Terima kasih atas bantuan ☺️ #firstmom #bantusharing

3 Các câu trả lời

boleh je beli ubat kuning(iodine) dgn solcoseryll gel dkt farmasi..ikut experience sy,mmg cepat baik..setiap hari buat sitz bath bagi cuci luka dalaman juga ye..

Nowadays banyak hospital tak bagi. Doc advise cuci air biasa je. Tapi boleh mintak Nnty dgn KK ubat kuning. Kalau xda jgk, awak beli je Kat farmasi yg cream

Sepatutnya ada. Boleh jer minta dengan nurse time dia melawat kat rumah. Kalau tak ada juga boleh beli je di farmasi