sekadar bertanya

Assalam mommies2 semua... Sy nak tanya lah.. Sis dh pregnant 14w .. Kalau nak buat rmbut ade kena mengena x dgn baby dlm kandungan... Maaf kalau soalan sy kelakar ke ape.. Tp saya sekadar nk kepastian yg tepat ?

2 Các câu trả lời

klu rebonding xboleh tkt effect bby dgn bhan kimia..Klu gunting boleh

5y trước

Terima kasih sis..harap xde papelah yg terjadi 😭 .. Sy mmg betul2 xthu..

X boleh.. Rebond @ colour kndungan dlm bahan² tu blh rosakkan janin

5y trước

Bahan chemical dan kimia yg ad dlm rebond & colour tu akn serap dlm kulit kite melalui liang roma.. Jdi awl kdungan memg sgt bahaya blh merosakkan janin.. Janin kan serap semua dr ibu.. Jdi dia akn tdedah dgn bahan² bahaya tu.. Mgkin bby blh dpt pyakit @ kcacatan.. Tu yg i tau.. I pn penah dh trmasuk dlm watsons dh nk beli pwarne rmbot.. Tgh2 plih colour tu suami tarik tgn suruh blk dlu.. Then dy google.. Pyelah tkejut bile bace artikel yg memg x boleh n sgt bahaye.. Ptot la mse nk beli tu rs mcm nak x nak je.. Berbelah bahagi.. Ad sbab rupenye..