Buku pink atau scan dulu ?

Assalam mommies. Nak tanya leaps test upt positive, kena pegi scan dlu ke atau Boleh buka buku pink terus. Saya first time, baru 4 weeks. TQ

2 Các câu trả lời

Ia pilihan. Pengalaman saya yg kali pertama hamil dan berisiko (umur lanjut), kami buat pengesahan awal kehamilan di klinik. Syukur, seawal 4 minggu Allah izinkan nampak kantung semasa scan. Sebab saya ibu hamil berisiko, doktor sarankan buka buku pink awal utk dpt pantauan awal ibu dan anak. Esok tu call KK, KK minta dtg daftar buka buku pink keesokannya.

2y trước

Baik terima kasih puan

4 week klinik x trime..paling x kne tggu 8 weeks if dah nmpk heartbeat. Kalau xnmpak.. Tggu 12 weeks. Pergi scan dulu.. Sbb kdg bila test positive pon.. Xsme tarikh dgn lmp kita.. Mgkin kita kire 4 weeks.. Tp bila scan.. Mgkin x smpai pon lg 4 weeks.. Wajib pergi scan dulu.. Nti doktor akn consult

2y trước

Baik terima kasih ya