puting kosong

Assalam ibu2..mcm mna nk bt bg anak pndai hisap puting kosong..anak sy bila bg dia akn luah puting tu..kdang bla lmbat bg bf dia akn nangis skuat hti dia..tq ibu2

puting kosong
1 Trả lời

Sebaiknya x perlu beri puting kosong sbb tu akn gnggu pnyususan dia.. Lg2 masih trlalu awal.. Bila dh beri puting kosong bby akn mudah keliru puting, nnt dia x mau direct breastfeed lagi.. Mnangis bkn sebab lapar or apa2.. Sbb dia masih sgt kecil, bru kenal suasana luar.. So slowly tenang kn baby.. Long way to go mommies 💕