Nak tambah susu

Assalam ibu2, susu coklat boleh tambahkan susu badan ke? Selain tu, susu apa yg effective utk increase suau badan?

13 Các câu trả lời

Soalan ni tak tau nak jawab. Sebab tak juga susu sahaja menghasilkan susu yg cukup. Boleh je nak minum susu, cuma pilih lah susu yg tak banyak tambahan itu ini yg menjadi kan kandungan gula dlm susu tu tinggi. Dah la susu tu sendiri ada gula (lactose), ditambah lagi gula tambahan seperti maltodextrine. Coklat pun ada gula tersendiri, tak ingat istilahnya. So, jika puan tak glucose intolerance, minumlah apa jua susu jika perlu. Jika nak jaga kandungan gula pilih lah kandungan gula tak tinggi. Boleh rujuk jadual nutrisi pada label produk susu. Maaf lah ya. Saya banyak pot pet pasal gula sebab saya dulu peminum susu. Lepas bersalin, saya pre diabetes, saya dah tak minum susu kecuali susu soya unsweetened. Bagi saya untuk menghasilkan susu Ibu yg mencukupi (saya tak suka guna banyakkan susu ibu sbb jika banyak, susah nak uruskan😁), susukan anak bila anak nak susu, anak kerap nak susu pun lagi bagus. Elakkan stress. Be a happy mom Makan makanan lengkap nutrisi dan tambah 500 kalori drpd keperluan kalori wanita biasa. Bersenam.

Milkbooster sebenar adalah benda yang buat u happy. Kena faham konsep hormon badan sis. Apa yg buat susu badan keluar? Bila kita happy badan kita keluarkan Oxytocin naturally. So kita relax dalam masa yg sama keluarkan susu. Selain tu, makan makanan yang boleh increase your prolactin level macam sayur hijau eg: bayam, bak choy semua tu. Goodluck sis

Anything that makes you happy can increase milk supply. 😊Always stick to demand & supply concept. It will increase and maintain milk supply as well. As for myself, my milk booster are any kind of milk (flavored, unflavored, oat soya, almond, full cream), salads and ice cream.

3mo trước

Ya, demand and supply concept tu yg penting untuk menghasilkan susu ibu yg mencukupi. Kena faham demand & supply concept

my mom dlu bgi saya mkn mknan bersup @ berkuah. especially betik muda msak rebus je. sdap makan susu pun meriah 🤭 pernah try mkn milk booster tpi effect kat baby, buah dada dia bengkak (bby boy). so saya stop amik milkbooster just mkn mknan sihat je

saya mkn pill brand blackmores + susu kambing karihome + makan kurma + banyak sayur + 4l air. dari 2 oz sekali pam, now dah 5 -6oz. perah tiap 4 jam. baby baru 2 weeks.

Sejenis makan dan minum semua benda. For me, Sy perasan minum coffee dan makan nasi mmg byk susu. So ya up to your body

Alhamdullah. thank you for the replies and sharing ye ibu2 semua! Lots of love 4 u! ❤️❤️❤️

suka tak susu coklat? kalau suka blh la bantu, minum susu happy2 meriah la susu disamping jaga timing

Beli air kotak marigold longan + kurma merah sis, saya amalkan ni susu saya melimpah

mkn or minum y bt awk rase appy pun blh banyakkan susu..klau sy mnum oat cklt