Iberet atau Obimin?

Assalam ibu ibu.. Saya nak tanya. Ubat apa yang agaknya senang nak telan? Iberet atau Obimin? Nak beli dekat farmasi. Ubat Zincofer yang dapat dari KK dapat makan 5 biji je. Tak tahan asyik muntah je lepas makan ubat tu ?

26 Các câu trả lời

Waalaikumussalam, macam saya mmg takde experience makan Iberet or obimin. Saya makan zincofer je, minum dengan air limau nipis

Betul, sy pun muntah kalau makan zincofer.. Sekarang dah minta nurse tukar ubat lain. Alhamdulillah dah xde muntah2

Sama sis.. Sya pun slu muntah makan ubt tu.. Maybe next appointment bru bgitau nurse mmg xleh mkn ubt tu..

Sy mkn zincofer dan obimin msti muntah...xtahan rasa... nt appointment nk bgtaw doc..suh tukar ubat je...

Sy mkn zincofer before tidur. Makan then terus tidur. Alhamdulillah setakat ni okay.

Sya minum dengan air limau.kasturi dan sebelum tidur.. kalau lama sikit mesti muntah

Sy mkn obimin je dr ank first sampai mengandung ank yg ke 5 ni

t.meltofer mgkin ok sbb dia rasa coklat ..

Sy prefer iberet. Hb pun naik smpai 12.5 .

Doc cume bg sy Obimin jew...