Ubat tambah darah

Hiiii nak tanya siapa kat sini makan obimin, zincofer, iberet muntah? Ada tips tak makan tak muntah selain minum dngn limau kosong hm. Letih lah makan asyik muntah je rasa nak trcabut dada ni🥹🙇🏻‍♀️😫

1 Trả lời

Sya dulu tak dpat telan zincofer, jdi sy pgi Kk balik. Doctor tukar dgn ubat lain, Ferrous Fumarate Tablet. Makan skali dgn vitamin C. Ubat tambah darah ni kena makan dgn ascorbic acid. Sbb tu ramai suruh minum dgn air oren air masam2. Tp kalau tablet sya makan tu, telan dgn air biasa pastu makan vitamin C. Vit C tu ascorbic acid 100mg. Rasa pun masam2 manis sedap jadi takda masalah nak telan. tak pernah lagi sya muntahkan balik. tu je yg ok. Pastu Acid Folid dgn B complex kena makan asing. Tak boleh makan skali . sya selalu makan pagi acid folid & bcomplex, petang atau malam mkn ubat tmbah darah tu dgn vitamin C. setakat ni ok. mana tahu kalau awk nak try tablet tu. 😅 tpi smua ni sya dpat dari KK je. dorang bagi terus 4 jenis tu.

1mo trước

Haritu doc bg iberet dngn ferrous fumarate