pregnant 7 minggu 3 hari

assalam guys . nak tanya korang pregnant bila time kencing berbau tak.? then korang slalu sakit bahagian bawah perut tak.? last soalan nk tnya time bila sesuai buka buku pink di area penang .. ada sapa2 yg tau ..??#pleasehelp #ingintahu #firstbaby #bantusharing

6 Các câu trả lời

mcm sy utk both pregnancy xpernah pula kencing berbau. melainkan terlebih minum kopi kaw, petai ada bau. kalau sakit yg melampau lebih baik awak pergi check okay. sy xpernah mengalami. utk buku pink awak kena call kd/kk berdekatan tmpt tinggal awak. tanya procedure macam mana. ada yg boleh direct walkin. ada yg nurse bg date appointment. mcm tmpt sy boleh direct walkin. ada je yg dpt awal tarikh 8w dh boleh buka buku. ada yg 12w nurse bg tarikh utk buka buku. sy pon dr penang😘

1y trước

sama2 awak. 1st pregnancy sy checkup dkt kd sungai bakau. kalau kena ambik darah semua baru kena g kk sungai acheh. sy duduk area dekat dgn parit buntar😊. 2nd pregnancy sy fully checkup swasta. klinik doctor ana

symptom macam uti tu sis. better pegi klinik check urine. if uti dari awal boleh treat dgn antibiotik untuk elak GBS nnti. buku pink scan kt swasta nampak janin and heartbeat dh bleh terus call kk ckp nk buka buku pink. around 8weeks - 12weeks bleh buka. lagi awal, lagi bagus

1y trước

seriously😩 takut plk.. ni lepas2 tnya mcm ni trus tk bau pulak 😂 tidak tu direct bau je.. bau dia mmang agak pelik sbb tk pnah bau mcm tu seumur hdup

Area penang juga . Buka buku pink lepas nampak fetal & jantung . Isnin ni baru nak g repeat scan . Boleh bukak buku pink kt klinik kesihatan yang terdekat . Nanti doc sendiri bgitau bila bole bukak buku pink . Saya baru 8w hehe

1y trước

okay awak thank you atas perkongsian

saya pon sama kencing berbau atau sbb pregnant ni deria bau lbh sensitif. ntah xtau la 😅. bab sakit tu perut sy sakit berangin je. rse mcm klu bleh kentut2 sentiasa bru lega. tapi apakn daya hnya sekali sekala je huhu

1y trước

betul awak bau dia agak pelik sbb mmang tk pnah bau mcm tu..🤭 tp awak ad prgi klinik tk

Saya kalau minum nes baru kencing berbau, walaupun saya minum sikit je. Tp ada masanya dia takda bau

1y trước

Alamak kalau mcm tu saya taktahu pula. Sebab kencing saya tak berbau melainkan minum nes haha. Rasanya kena minta pendapat doktor kot. Tp kalau selagi takda discharge merah kuning hijau & gatal2 area vagina should be okay rasanya

sy dlu agak berbau la skit..dia bkn bau hancing..dia bau mcm lain kn?..tp x kuat sgt pon tp bau dia lain

1y trước

betul bau dia pelik.. kadang tu saya ttup hdung🥹😅