Misi Garang

Assalam. Ada x yg dpt misi garang? Sikit2 nak marah. Masa bru nak buat buku dia suruh tulis sdri lepas tu bila minta pen dia jeling dan buat muka marah sambil hulur pen. Sy rasa x ada ibu hamil dtg bawa pen tp knp dia perlu marah. Bila kita tnya masalah kita contoh cirit- birit, dia mula la nk marah, bkn nasihat atau bg saranan yg baik. Dia ingt kita saja n suka nak sakit. Pelik btul la. Mcm mn la nak atasi masalah mcm ni. Tpksa juga jmpa dia tiap bulan. Dh jd mak2 hamil ni dh la hati tisu. Huuu

73 Các câu trả lời

Misi~ hmm 🤔🤔 sy sekali mmg pernah kena misi yg bukan la garang tapi menguji betul minda sy yg x bnyak pnglmn.. dn agak susah lepaskn diri dari siksanya soalan cepumas.. huhu.. kita ni kalau sbgai ibu baru apalagi teringat masa tu tejumpa misi mcm tu memang stres la.. sy sndri trauma lepas tjumpa 1 misi ni.. kalau bole slalu doa dpt misi yg baik.. okey la dia nasihat n bgtau gerakan baby tepat2 10 kick dlm 12 jam tu kena alert g hosp sbb tanda beranak.. nmpk la dia caring di situ.. tapi x ok la kalau asyik bertubi2 serang dgn soalan yg lebih kpd sangkaan yg ingt kita ni malas atau apa.. sy pula masa tu tdak sedar yg sy kira ni belum pass.. kan newbie.. sy ckp la dgn yakin mmg susa dpt rsa gerakan baby sbb x sama mcm sblm tu yg senang bole rasa.. n then lama btul c misi ni hentam kecerdikan sy yg tidak setanding dia, sikit sy tebuat silap lagi dia persoalkan kesilapan sy.. huhuhu.. cubaaaannnn... baru la otak sy paksa bagi idea limited edition utk kasi ending semua drama, sbb penat kena hentam pnya pasal.. tu pun ambil masa.. tau la niat misi tu bagi pngajaran tapi semua tu betul2 bagi stres dlm 1 hari.. siap lagi dngn senyuman sinis misi tu sambil cakap, susahkan? Susahkan? ☹ sy pun kasi ja senyuman manis tapi sy rasa tawar sngt.. x suka la.. smpai cik hubby pun x puas hati psl asyik2 kalau sy beklinik sy sorang ja selalu lmbt siap.. nah . mmg cubaan la.. sngt2 cubaan.. tapi x apa, start situ terus jadi rajin peka dgn gerakan baby.. trauma punya pasal kn.. hahahaha

Misi~ hmm 🤔🤔 sy sekali mmg pernah kena misi yg bukan la garang tapi menguji betul minda sy yg x bnyak pnglmn.. dn agak susah lepaskn diri dari siksanya soalan cepumas.. huhu.. kita ni kalau sbgai ibu baru apalagi teringat masa tu tejumpa misi mcm tu memang stres la.. sy sndri trauma lepas tjumpa 1 misi ni.. kalau bole slalu doa dpt misi yg baik.. okey la dia nasihat n bgtau gerakan baby tepat2 10 kick dlm 12 jam tu kena alert g hosp sbb tanda beranak.. nmpk la dia caring di situ.. tapi x ok la kalau asyik bertubi2 serang dgn soalan yg lebih kpd sangkaan yg ingt kita ni malas atau apa.. sy pula masa tu tdak sedar yg sy kira ni belum pass@pro.. kan newbie.. sy ckp dgn yakin mmg susa dpt rsa gerakan dia sbb x sama mcm sblm tu yg senang bole rasa.. sudah lama c misi ni hentam kecerdikan sy yg tidak setanding dia, sikit sy tebuat silap lagi dia persoalkan kesilapan sy.. huhuhu.. cubaaaannnn... baru la otak sy paksa bagi idea limited edition utk kasi ending semua drama, sbb penat kena hentam pnya pasal.. tu pun ambil masa.. tau la niat misi tu bagi pngajaran tapi semua tu betul2 bagi stres dlm 1 hari.. cik hubby pun x puas hati dngn sy sbb asyik2 kalau sy beklinik mmg lmbt siap.. nah . mmg cubaan la.. sngt2 cubaan.. tapi x apa, start situ terus jadi rajin peka dgn gerakan baby.. trauma punya pasal kn.. hahahaha

Wasalam. Sy plak pny kes bby act cukup grk,cuma grk kan dia x mcm sblmni. Kkdg xrsa dia brgerak. Jd sy mngadu laa nurse,nurse sy masa tu india. Ckp dkt dia kata bby kurang gerak. Maklum baby first. Lpstu pergi lh check jantung baby masatu check 154 ,so nurse india tu kata baby okay je. Cuma dia ada tulis dlm buku sy guna pen merah kire bby sy tu kurang grk. Ttb nurse tua dlm 40 an sebok dr tepi mengintai buku sy,ckp eii awk tahu tak klau bby kurang grk trus ke hospital bknnya skrg dtg kk! Sy buat xfhm jela. Sbb nurse sy check xbising pon. Dia backup sy jantung bby normal laa 154. Lpstu xthu apa mslh nurse prmpuan tua melayu tu bising n bebel je slhkn sy. Nurse india n yg nurse melayu lg satu bg kata2 nasihat tp nada x tinggi laa .mmg lembut je bahasa. Konon dia bising2 dia nk tnjuk dia bgus kud. Skli pergi hospital check bby normal xde mslh pape. Rsa mcm nk g kk nk tampar je mulut nurse kk kuala selangor tu. Hahahhaaa...kuang hajar n xde adap ketika brckp. Ckp jela baik2. Bkn nya jantung bby rendah. Normal. Tp ntah apa yg dia xpuas hati. Nurse lain bole fhm sbb ank first . Bahasa guna pon lemah lmbut je .xde trpekek telolong. Dia igt kite ank die apa nk bebel mcm dkt umh

5y trước

Nurse tua tu nyanyuk..kan dia dh tua🤣x igt jntung baby normal brpa

misi sy dpt sebelum ni mmg kerek gila mcm memilih org pun ada juga ,kadang dia ok kadang x ok bila xtanya dia marah bila tanya dia jawab sabarlah sy baru nak terangkan lah ni (muka kerek) sy faham sbb mngkin dia pun pregnant time tu tp knpa org lain ada yg dia layan okey je pelik..lpas tu start bulan 11 tu dia dah bersalin n cuti la terus nurse lain ganti dia utk urus patient2 under dia n thank god nurse yg ganti dia tu sgt baik..panggil nama pun lembut je mmg sy suka lah even penyelia dorg yg pangkat tggi pun baik penah juga tolong checkup sy,so skg ni nurse garang tu masih cuti bersalin lg n maybe bulan jan ni dah masuk tp xtau bila haraplah last checkup sy isnin nnti dia belum masuk keje lagi dengki juga tgok org lain dpt nurse yg baik tu ..dlm klinik tu ada 3 org la juga nurse yg kerek..mostly smua muka cantik2 hummmm

Tak pernah jumpa misi garang .. kt klinik kkia tmpt saya smua nurse sporting n lmbut je ckp . Saya pnh terlepas tarikh checkup .. nurse sy ckp its okay .. normal ibu pregnant kadang2 cepat lupa atau bnyk fikir . Cuma lps ni kne ingat ye smbil dia snyum . Sampai lah skrg saya nak msuk 38weeks . Xpnh lgsg kne marah gn nurse atau doctor . Ada satu time bby saya kurg gerak dari 10 gerakan .. saya g hospital terus tp hospital ckp bby normal je n kne surat refer dri klinik kkia tmpt saya tu . Sy p klinik kkia tu . Dorg semua dah kalut dah .. dorg marah hospital tu suka2 hati tolak pesakit n cakap normal padahal saya time tu demam teruk .

Waalaikumsalam ... Sy hari tu bt buku pink nurse yg tuliskan.... tp cara dia btanya apa2 mklumat sgt2 myakitkan hati..bleh jer dia tanya baik2 tp ntahlaa apasal nak mrh2 pastu jeling2..sy sabar..kuatkan hati aja..smpai laa skrg masa cek up ni bla dia yg handle sy time cek up prangai still gitu..ingat dgn sy aja..dgn ibu2 lain pun dia mcm tu jg.. tp dah sparuh jln ni cek up kat sna sy abiskan sj dlu dan sabar aja dgn sikapnya smpai laa bslin nti..dh bslin nti sy nak tukar klinik tmpt lain aja..

Saya time peknen anak ke 2 dulu kena gak mcm tu. Kasar layanan nurse tu. Pastu saya mengadu baby kurang gerak terus dia hangin suh baring. Sekali cek perut dia ckp baby OK je gerak je mcm biasa. Yelah dia cek guna apa, Sy guna apa?dia blh ckp ingtkan nak terberanak da 😒. Terfikir gak nak wat aduan tp memikirkan saya kena checkup situ tiap mggu malas la. Saya doakan lps ni dia blh ckp elok2 dgn patient atau dgn sape je yg dia attend, Aamin...

Sy dapat nurse yg agak garang. Mungkin dia tak suka ada patient yg problematic (high risk pregnancy) selalu kena marah kalau dtg checkup sbb tu agaknya tiap kali check BPkat KKIA mesti tinggi bila check kat hospital/ klinik swasta normal je. Sampai sy takut nak pergi checkup, mana taknya kalau BP tinggi je terus nak hantar masuk wad. Kekadang nak je request ambil BP dlm bilik senyap2 atau dlm keadaan baring. If only can lah 😂

Saya nasib baik tak jumpa nurse macam tu. Nurse kat KK tempat saya ramah pastu kelakar. Masa tengah tulis buku tu siap buat lawak lagi. Dia suruh kita tulis nmbor phone suami saya suruh dia yg tulis sebab tulisan dia lawa. Mula2 mmg dah expect akan jumpa nurse macam tu tapi saya dah standby kot marah2 ke saya bagi je balik hahahah. Sis pun macam tu. Kalau nurse tu marah lagi tanpa sebab bagi je balik. Peduli kan. Hahaha!

Hmm slalu baca pengalaman org jumpa misi yang suka marah2 ni. First of all, kita kesiankan saje kat dia, knp nak marah2 tak tentu hala. Huhu. Kesian kt dia sbb dia tak dpt petunjuk atau pahala utk menyenangkan or menggembirakan hati org lain. Keep du'a smg kita sentiasa dikelilingi org yg baik2, maksudnya nurse2 dan doktor yg baik spnjg mengandung hingga selamat keluarnya baby nanti 😊