masalah gastrik,gerd,anxiety

Assalam.. ada x ibu2 kat sni time preggy ada masalh angin,gastrik,gerd n anxiety..kalo ada cane lalui semua tu.ad petua blh kongsi x ?

2 Các câu trả lời

Wslm sy tiap kli prgnnt mmg angin n gastrik. Pagi mmg sy xkan skip breakfast.. sentiasa stndby crackers or biskut2 utk kunyah every 1 atau 2jam. Makan kerap tapi dalam kuantiti yang sikit. Mlm sy akn mkn awal.. 3 jam seblm tido mmg perut kosong. Sy elak kaffein, makanan pedas. Sy minum air suam lemon madu or lemon kosong hari2. Sblm tido minum susu, tp kadang termuntah angin jgk, lau sy buat panas sy muntah, saya tukar buat sejuk. Anxiety ni susah nk ckp a few time jugak kena tpi apa sy buat sy mandi air garam bukit, kdg2 mandi ais, lps tu pasang surah ruqyah n tido.

5y trước

Insylh.tq sis

https://chat.whatsapp.com/Kh055RYGtufCXrNySqVEhQ Boleh join group ni jika ada masalah mcmni..