Positif covid19 ketika hamil

Assalam.. ada tak ibu2 hamil pernah terkena covid ketika hamil? Boleh share pengalaman tak.. sy dah 8bulan preg tapi +ve covid.. 🥲

1 Trả lời

Haii.. saya baru recovered dari covid last week & pregnant 8 bulan. Apa yg saya alami, gejala ringan saja tanpa demam (sakit tekak & batuk). Saya cuma makan paracetamol, minum air lemon sikit madu. Saya dah try refer hospital, tapi nurse kata dia takkan tahan kita kat wad kalau kita masih ok dan baby gerak mcm biasa. Kecuali kita dah sesak nafas / oksigen drop / baby kurang gerak.. InsyaAllah doa banyak.. awak jaga diri baik2, fikir positif dan aktif kan diri selalu ye ☺️

2y trước

mudah2an xde apa yg serius... sy ingat nk refer hosp juga..x berani nk amik apa2 ubat dpd tanpa nasihat doc. harap2 baby pun xde pape... trima ksh tau atas perkongsian .. 🤝🥰