.. pasal buat lambat buku pink dan single parent “.

.. assaalamualaikum ... di sini saya ingin bertanyakan sesuatu ... hrp jgnlah menghina saya ataupun mendownkan saya lagi ya ibu2 semua.... last sye period 31/12/2018 saya beli pregnancy test naik dua line ... tapi tu la sampai skrg saya masih tak buat buku pink lagi ... kerana saya belum lagi bernikah ... saya takut sangat puan2.... ? ... dan lagi satu saya tkde ada family .... mak angkat pun tknak amik tau pasal saya sangat .... tetapi alhamdulilah pasangan saya dia mahu bertanggungjawab .... nak tnya la pndpt sikit kes mcm macam saya ni mcm mana ya ? saya tk tahu nk mengadu dgn siapa dn minta pndpt dgn sapa ? harap puan2 semua dpt bagi cadangan pada saya atau sedikit cara2 untuk atasi masalah single parent sya ni .... yg masih belum buat buku pink ni .... terima kasih ....

37 Các câu trả lời

Kita sama tp Cara dia.. Pg nikah je dulu dlm msa trdkt and lpstu ccpt buat buku pink dah xjd mslh. Suami pun dah ada dn boleh jaga anak bini dia. Klau bt buku tnpa bernikah pun boleh je ha tp baby time Kluar kena adala waris

5y trước

Dorang bukan tahu kita preg ke tak. Dan dorang takkan tanya pun bendatu.

G ja klinik. Gtau nurse. Dorg xkan halang. Bhaya baby dia kt dlm tu kita xthu. Mana taw ad bhya lain pd awak jugak. Mcm drah tggi ke. Kncing mnis wktu mgndung ke. G kk dorg cekkan. Beranikan diri ya. Good luck 💜

5y trước

okay thanks sis bagi saya semangat sikit ... ni kalau tak rasa takut je manjang nk pi buat buku pink sbab kes mcm saya ni kan ....

saya pun single parents .. saya juga takut kena marah dengan nurse kat sana semata2 nak buka buku pink .. alhamdulilah ada yang care ada yang tak .. strong demi baby .. dont preassure yourself dear 😊

Take care sis .. gy je kk buat buku biase la kene marah kene bebel masuk telinga kanan keluar telinga kiri sudah huhu .. keep strong ye ape org nak kata tu biarlah yang jalani tu diri sis sendiri kan

5y trước

okayy sis 🙂 ... thanks bagi saya smangat

Betul tu. Sis bukalah buku pink untuk kesihatan baby. Kalau nurse bebel/ mulut xd insuran, biarkan je berlalu pergi. Saya doakan sis dpt nurse yang baik2 je... Ada hikmah semua ni..

5y trước

thanks sis 🙂 insyallah mudahan nurse2 nanti okay semuaNya

Bab berpantang pulak boleh cari orang jaga. Emosi ibu kena jaga waktu tu. Tak elok sorang2. All the best. Anything boleh tanya kat sini. Kami akan support ❤️

Buleh je buat apa status pun , janji prgi buat buku pink pentg sis. Sy ada kwn , mcm sis juga. Dh buat nurse pesan , apa apa pun buatla bku pink , xde halangn apap pun.

5y trước

Ya sis , pergi je buatt. Itokyyy . Tk prlu prgi swsta

Pergi kk buka bku.single parent or not xpenting..yg penting kna bka bku pink ye sis utk Kita pantau perkmbngn ank n detect mslh lbh awal..

Kalau ada duit lebih check up di swasta... Kalau tak pergi je di kk... Takde masalah... Memang kena bebel skit ah... Hadap je

Pergi je klinik kesihatan terdekat..mule2 tu nurse biase la membebel..nt lame tu ok la..sb baby tu kena pantau jgk