Obimin & maltofer

Aslmkum.. sy skrg preg 16week, sy ad dpt ubt obimin tp bila mkn sy muntah & sakit kepala .. bley tk sy tukar kpd maltofer ? App 8/6 msih lmbt nk tnya nurse utk tukar ubt .. #firstbaby #pleasehelp #ingintahu #firstmom

Obimin & maltofer
7 Các câu trả lời

saya makan maltofer KK bagi 3 kali cuba makan muntah..yg second sy try zinfocer jumpa dktr klinik swasta..tapi hb sy x cantik x berapa naik..akhirnya yg sy serasi sehingga skng sy amek iberet ..semua folic ada dlm iberet..Alhamdulilah hb sy konsisten cantik.

saya week 5 dah dapat obimin, pi KK terus sbb bleeding and doc bagi ni. Mmg mkan cepat loya and muntah, last2 saya makan sebelum tidur, pening pun trus tido hehehe. Pernah makan pagi, auto muntah jee lps makann😅

2y trước

sis telan dgn air masam, sllu sya minun dgn sunquick tanpa gula, hehe

Sama la saye start 20w baru dapat obimin. Tapi tiap kami makan muntah2 pening teruk. Nak beli dekat farmasi kang tak tnya dokter risau jugak.

2y trước

tuh lh psl .. rmai yg suggest amek maltofer tp nk tanya doc , lmbt lg tu 8/6 .. obimin mmg tk bley msuk lgsung kt tekak ni

boleh je sis, haritu sy ada tnya nurse maltofer tak perlu mkn acid folic sbb dah ada folic dlm tu..sy kne mkn 2 biji sehari sbb hb low sgt

2y trước

sepatutnya pagi dan mlm, tapi time tu puasa tak lalu nak mkn time sahur sye mkn skali gus dua2 mlm, cuma dah raya ni baru sy mkn pagi dan mlm

bole je sis, dlu sy mcm tu jugak tp sy hbaq dkt misi yg obimin tak sesuai dgn sy..

2y trước

Ohh yeke.. Susah jugak macam ni 😅😅

Nak tukar apa² ubat under consult dr.. Bukan tukar sendiri

bolh je sis