minum air kelapa

aslm ibu2 nak tanya mase pregnant tak boleh mnum air kelapa ke? sy dr 2 bulan mnum air kelpaa. sbb sy ad tengok kat apps ni dia cakap blh. pstu ade la org cakap kat sy tak boleh mnum air kelapa ya Allah risaunye sy. sbb rmai bgtahu sy tak blh mnum air Kelape lagi. sy bru 4 bulan emmm mcm mne ni 😭

9 Các câu trả lời

saya pun nak minum air kelapa.. teringin... tapi mak saya n kakak ipar tak bagi.. dapat tengok je lah husband minum.. time Kandungan dah besar sikit, baru boleh minum, katanya.. husband saya cakap, kakak2 dia pregnant, boleh je minum... saya pun tak tahu n tak faham sebenarnya...

sy semua Anak setiap Kali mngandung mnum air kelapa.. tp mula Dari kandungan 4bulan la.. Sampai nk bsalin.. kadang letak ais dgn gula.. kadang mnum kosong je.. Alhamdulillah Anak ke 7 Ni bsalin Bulan 3 Ni.. Masih mnum air kelapa seminggu dlm 2-3x..

Time prgnt ni kite kne byk positif,, kalau dh minum tu awk rase ok mknenye ok lah tu. Sy dr awal prgnt spi 7 bln minum air klapa muda mmg kne minum utk hilangkan loya n tmbh tenaga,, alhmdulillah ok je.

3y trước

Kne mnum snyp2 lh tu,, bgs utk tmbh tenaga,, setiap kli mnum niat baik2

oo maybe karna baru 4 bulan mom, biasa nya air kelapa boleh minum bila dh masuk bulan 7-9 dekat2 kita nak delivery baby sebab org cakap bagus untuk bersihkan badan baby bila lahir

3y trước

Btul tu bby bru lhir mmg bersih

Boleh je.. Sapa yg kata xboleh tnya balik knp? Bagi fakta.. Jgn ckp kosong

3y trước

haa ade yg ckp tp diorg ikot cakap org je. sbb mse diorg peknen diorg tak merasa air kelapa mse awal kehamilan. tapi sy mnum okay je dr awal kehamilan

yang tu taktau la pulak . tapi saya masa baru tau awal ii pregnant pun dh amalkan minum air kelapa , sampai sekarang dh masuk 8 bulan pun minum jugak .

3y trước

sy pon mase awal2 prgnnt pon sy mnum air klpa dh msuk 4 bulan ad org mrh sy x bg mnum tp mk mertua sy kata xde ap oky je

wsalam..boleh je mnum..lg2 dh msuk 7 bln mmg bgus mnum air klapa..

3y trước

yeke sy firstme risau jugak 🥺

Sy 8 bulan bru minum tu pun takut2

3y trước

haaa ade org kata elok nk mnum dkt berslin tp when sy bce kt apps blh je minum awal kndungan. sy risau sbb ad org kata bhya mnum air klpa awal2 prggy,

mcm sy gdm. dietition xbg plak mnum.😅

2mo trước

nape dietitian xbagi minum ye air kelapa?