Awal kandungan tiada selera makan

Askum nak tnya..normal ke awal kandungn xada selera makan..xada muntah2 tapi mkn xada selera kndngn Baru 6week..

19 Các câu trả lời

normal sis. saya dah consult doc.. doc kata walau xda selera makan juga dengan kerap.. snacking perlu antara breakfast dengan lunch.. lunch dan dinner.. walau xnak makan nasi, makan bihun, roti buat alas perut..

Sama mcm saya..baru 8week alahan muntah2 xde langsung tapi bab makan lngsung xde selera..tmbah2 kalau makanan berminyak lngsung xboleh tgok..loya je rasa..tapi suka mkn buah2 dengan syur2 lah pulak...

Biasa tu cuma tetap kena isi perut apa yang kena dengan tekak mkan la selagi makanan tu baik. Kesian pada bayi perlukan nutrien penting.

sama dgn sy. xbole mkn. makan pisang goreng, mihoon sup, dgn jambu batu je. lain² xbole muntah lps je masok dlm mulut😭

normal je tu. makan je apa yg kene dengan tekak. janji perut kenyng & jangan bagi perut lapar

jgn kate awl.. saya dari awl sampai skrg 32 week x selera mkn.. #24Nov20  #TAPSuperMoms

Normal je tp mknlah mknan lain mcm buah-buahan ke roti ke apa sbb nk tknk kene mkn jgak

sama mcm saya.. tp paksa juga mkn buah ke roti.., minum susu..

waalaikmslm...mmg awal khamilan biasa kurg skit selera... #TAPSupermoms

Sama la. Sy dah 12week pun masih takde selera. Rasa mual jer.