Panggil nama tak pandang...normal ka?

Askum dan Hai ibu2 semua😊,baby saya 4 bulan 14 hari..nak tanya normal ka bila kita panggil nama atau panggilan dia langsung tak pandang atau pusing pada kita? tapi bila bunyi mainan dia akan terus pandang,kalau bunyi kuat pun dia akn terkejut,kalau kita menyanyi atau bersembang dpn mata ,dia bertindak bls...cuma bila dia pandang blkg ,saya atau sesiapa yg ada blkg dia panggil nama seolah2 tak dgr...Normal ka? Suami ckp dia kecil lagi masih tak tau nama dia walaupun hari2 saya panggil nama dia.... Terima kasih membantu

2 Các câu trả lời

iya masih kecil lagi untuk tahu nama. kalau respon pada bunyi lain tu ok la tu. melainkan tiada respon lansung pada apa pun bunyi. 6-7 bulan nnt selalunya boleh respon pada nama

2y trước

terima kasih 😊