askm MCM maen nk naek kn hb ... setiap kali klinik hb sy asyik rendah je.blh x bagi pendapat kt sy

Askm MCM ne nk naek hb.... setiap kali pergi klinik hb sy asyik rendah je....blh x bagi pendapat kt sy

askm MCM maen nk naek kn hb ... setiap kali klinik hb sy asyik rendah je.blh x bagi pendapat kt sy
41 Các câu trả lời

ntahlah..sdngkan saya jarang jugak...makan ubat tu ikut mood...tpi hb cantik 13..14...mcm tu jee setiap kali g klinik...tpi tulah...saya makan..mak oiii...wajib ikut menu berkhasiat🤣🤭hari2 makan kena ada sayur sepinggan...ikan...buah...wajib lengkap...klo x lengkap...memmg moody yg kena suami lah🤣🤣sampai polis pon pernah dtg dekt kereta..x leh parking tepi tu...mcmna...saya x larat jalan jauh...baru tu nak makan...nak yg pilih tunjuk sendri...dlu berat 47 jee sekrg 63kg ..mcm kilang proses makanan sda🤣🤣🤣sampai ke trim3 nie pon masih mengidam... mungkin salah stu hb cantik mcm saya....kuat makan kot🤔🤔🤔😅😅😅

saya makan pil iron yg kk bg 1 hari 4 biji. tp still tak jalan. kawan suggest makan pil iberet folic, sy beli sendiri kt farmasi. alhmdulillah last low 10.5 seminggu makan terus naik 11.5. masa tu 2 bulan ke 3 bulan pregnant ntah sy tk ingat. alhmdulillah skrg dah 35w hb cantek 12 lebih. saya makan jus mamariam jugak. dua2 ni sy makan masa perut kosong. utk iberet, lepas 2 jam baru sy sarapan.

Macam saya, nurse selalu tanye makan ape dari start pregnant sampai lah 36weeks ni hb dengan bp cantik je. Alhamdulillah, saya tak amalkan ape ape pun cume makan tiap hari supplement zincofer yg klinik bagi, buah tembikai, jambu batu, susu frisomum. Alhamdulillah cantik nye bp dengan hb. Zincofer kena makan pada waktu yg tepat. Kalau tak betul mungkin akan muntah balik.

3y trước

orait sis, tenkiu for infoo

sy jenis hb rendah juga. 9.9 je siap kali check up. dari awal kandungan 11.1 hb mcm 9 weeks. seterusnya terus drop ke 9.9 tk naik tk turun sgt. turun pn 9.8. sy mkn iberet, mkn sayur, buah, kekacang.. tetap 9.9 ke hari ni. mmg 2 minggu sekli ke kk.

sya smpai brsalin 10.1...hehehe...xtau nk buat apa lgi lps dh makan smua.. delima tu dh telan hari2.. jambu batu mmg wajib makan hari2.. ikan bilis pn.. xnaik2 jg... hmpir2 kna ccuk inferon😢😢 alhamdulillah..xsmpat ccuk dh brsalin

hi! saya ada gak hb saya 10.4, pastu kena buat FBC, then nurse suggest minum/mkn buah delima atau beetroot.... pastu ade la suami beli 2 biji beso delima. makan mlm2 mcm snek, then check up, jd 12.4 😊bole cubaaa

wife saya amal susu callamilk..dari sblum dpt tau pregnant..sbulan amal dpt tau pregnant..skrg continue minum hari2 tanpa miss smpai dh week 23 dah..kalau nk try pm wife sy ye... www.wasap.my/60134195736

Saya makan Iberet dari awal kehamilan sampai sekarang 37 week so far hb ok, gula pun ok .. Saya tak cun makan ubat klinik sebab tu makan Iberet 😁

first bby drop 9.5 , sec baby dari 14 naik 15.8 tak penah turun .. just mkn buah jambu , jus delima asli bukan jus mamariam . now 35w

3y trước

masa mkn iberet/ubt klinik guna air Oren....xkesah la ...jus ke...peel fresh ke...bancuh sunquick ke...cuci pulak dgn air masak...selalu mkn buah jambu Batu..