Janin Tak Jadi

Asalamulaaikum ibu2 Klau nk diikutkan tarikh last datang period, kandungan saya dah 3 bulan.. First scan dgan kk nmpak kantung je janin x nampak, n then says tak puas Hati terus ke swasta.. Doktor swasta scan Ada janin Satu tp tak mmbesar, doktor sah Kan janin sy meninggal dalam kandungan,sbb x de heartbeat.. 2 swasta sy try Dua2 nmpak janin saya 1 Dan suruh sy cuci.. Then dktor buat surat untuk ke brjmpa pulak dktor pakar hospital Melaka bila saya rujuk doktor pakar hospital Melaka, doktor scan Dari bawah, doctor sah Kan saya pregnant twin..tp Dua2 tak de heartbeat Dan doktor Kate klau ikut saiz janin usia Dia Baru 7 minggu.. Tp klau ikut tarikh last period saya usia kandungan sya 3 bulan... So doktor bagi peluang selama seminggu untuk janin... Klau x de heartbeat juga, sy trpkasa kene cuci... Sekarang dah masuk seminggu, saya langsung tak de tanda2 gugur Dan blending pun x de.. Sakit2 Dia bahagian Peranakan pun x de.. So saya nak Tanya Ada tak ibu2 yang kes dia Sama mcam saya?

18 Các câu trả lời

Saya pun pernah. Missed miscarriage. Suppose to 10w tapi janin hanya 8w2d. Jadi doktor bagi masa 2w untuk turun sendiri. Last2 dnc sebab dh 2w xtrun2 and xda simptom

Saya pun pernah Alami...13weeks...heartbeat xde Dr BG mase 2 week Tapi janin keluar sendiri gugur bnyak keluar darah...Dr suruh cuci D&C.. 2bulan lepas tu lekat BBY baru..

Sis tunggu shj sbb doc kata bendasing tak boleh hidup dlm rahim kita once bb x menjadi. Akan ada blending juga nnti. Terusbke hospital kalau darah byk keluar

Begini haid Sya blm lgi datang msuk 5 minggu sda las haid 14.4.2020 tpi smpi sekarang lgi cm mna tu eya..

Bole tumpang tny, scan swasta di melaka.. klinik mana yg sis pergi ya.. sy nk cuba scan juga..

4y trước

Klinik maiza Dia dekat Cheng je..

Waalaikumussalam, semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻

Semoga di permudahkan segala urusan ye