?

asalamualaikum , saya baru prgnt 14 weeks , tapi esok kne minum air gula . sbb saya obes , ada sejarah gula tinggi dan ada keturunan kencing manis . bole ke saya minum air peria ? untuk turunkn kadar gula ?

5 Các câu trả lời

Tak pe sis. Minum ja air gula. Kalau result sis ada kencing manis br sis minum air peria, makan peria, lobak putih kurangkan makanan tinggi gula tu semua. Bila kita tahu kita ada kencing manis kita akan lebih jaga pemakanan

Jgn takot..mnum je air gula mcm biasa, even sngkut gdm doc akn pantau..sy pn sgkut gdm even xde sjarah diabetes pn..skrnag gdm on diet.. dietitian ajar cra kwl pemakanan dgn betol alhamdulillah bcaan bsp cntik je

X boleh.. kena tgk result.. takut air peria kacau result. Plus high risiko klu ada gdm tp x mkn ubat..

Air peria x membantu dik.tgkdulu result slps mogtt....dik.jgn minum sebarangan

5y trước

Bukan peria x baik utk kandungan ke? Baik tanya doktor dlu sblum mnum aitr peria tu momies.. Takut ada effect kpd kandungan..

try amalkan mnm air rebusan barli..