GDM semasa hamil..

Asalamualaikum hai semua ibu2 yg berpengalaman. Saya sdg pregnant anak kedua, anak pertama dah masuk 4 tahun. Masa bulan puasa hari tu sy chck Mogtt, (minum air gula), sangkut la gdm. Dkt fasting blood sugar 5.31mmol. Nak tanya, prosedur ibu2 gdm bersalin macam mana yaa?

1 Trả lời

Klu GDM on diet controlled, boleh bersalin biasa dan tak boleh bersalin lebih drpd 40 minggu. Di hosp kerajaan, Kalau GDM on UBAT MET., kena induce to labor masa minggu ke 37. minggu 36 hari ke 6 kena admit wad

2y trước

prosedur di hospital kerajaan d seluruh Malaysia sama sj ka? Sy GDM on ubat. Skrg baru 30w. Jadi 37minggu perlu induce ubat??