HB makin turun

Hi mommies , td sy p klinik lepas kena check hb sy makin lama makin turun , ada tips x supaya dpt naikkan hb ? sy dah hari2 mkn jambu batu , makan ubat zincofer tapi xda perubahan , risau sebab takut kena tambah darah kt hospital 😢#firstmom #pleasehelp

7 Các câu trả lời

klau mkn zincofer muntah ii mintak tukar ubat lain, klau x muntah boleh terus kan... jgn minum air milo klau awk tegar air milo, caffien pon stop.. bnykkn minum air jus buah ii yg fresh ii, atau pon air sunquick..

Latest reading brp? Dh try mkn ubt dgn sunquick kosong x? Sy xngam dgn zincofer lps kena covid. Kne cucuk tmbh darah & sy cuba tukar ke iberet, baru la slow2 naik.

Cuba try minum jus delima atau ambil sesudu pati delima setiap pagi. In Shaa Allah hb semakin cantik.

Try makan hati ayam dan sayur bayam sis. Insha Allah, boleh naik hb balik.

Samaaa makan mcm2 dah zincofer pn non stop 😣Berapa hb sis?

2y trước

Allah yeke. Saya 10 pn nurse dah bising. Baru cek klinik tadi dr cakap kene banyak makan sayur. Dia syorkan sayur peria. Walaupn pahit tpi boleh naikkan hb. Cuba ye sis. Semoga dipermudahkan urusan sis. Semoga sis and baby sihat amin.

boleh try makan steak awk.. inshaaAllah akan naik hb tu

minum susu HL bilang