Mummy Pregnant

Asalamualaikm..nk tanya ade tak yg penah pregnant tpi still dtg period jgk..adekh normal..#1stbaby #bantusharing

18 Các câu trả lời

sy masa 6week kluar spotting warna coklat setitis 2.n pergi klinik dok scan dr bawah dh ad janin dn jntung dn dok bg duphaston nk alhamdulillah drah spotting dah xde.tp x lme 13week sy kluar spotting lg slme 4 hari n pergi hospital dok scan baby aktiv keesokan hari d panties kluar drh n kencing berdarah trus pergi hospital scan baby masih aktiv dn doktor masukkan jari dn muncung itik utk tengok tkut ad bukaan tp drh fresh terus kluar bnyk dn mlm tu trus kne thn wad slme 3 hari.sblom dbenarkan kluar dok scan lg baby masih ad jntung..tp drh hitam tetap ad spt period shingga kandungan 14week n baru2 ni sy pergi klinik dok scan masih ad jntung dn dok bg ubt duphaston slme 2 minggu tp drh hitam tetap ad shingga kandungan sy skrng 15week..tp sy dh dpt rse gerakan halus baby.doakan baby sy kuat ye kerja rumah pun sy hnye memasak je itupun sy had kan utk berdiri lama.

3y trước

ye doc bg Sy untuk 42hr daphaston tu. Sy pn Ade keluar darah merah muda sblom ni. even skrg pn kdg2 Ade ...

ada, tapi kes ni slalunya rare la ... tp kandungan okay je sihat .. n mostly org tu xtau dia pregnant .. sbb period dia regular ... tau² je dah 6 bulan dah rsa baby gerak bru tau dia pregnant .. tp klu sis detect sis pregnant, then period mcm biasa .. better check hospital, nnt dorg akan pantau ..

jika pregnant bkn period. maybe implantation sb tu ada bleeding. atau ectopic. u need to rush to hosp jika berlaku don't delay. pengalaman sy, miscarriage. 2nd time pon bleeding lps detect preg. bed rest for few weeks till it's gone. jika xsurvive, akan gugur sendiri..

tak normal. kita kalau preggy takkan period. sbb dinding rahim kita perlu menebal utk support baby. kalau sis ada period baik pegi check kat kk atau hosp. takut2 rahim sis tak kuat. silap2 boleh jatuh baby tu. ap pun semoga dipermudahkan utk sis.

Klau fmly sy bnda ni normal sbb arwah nenek dlu pregnt pun priod juga , mak sy pun sama tp ank smua ok nenek sy ank 10 mak sy ank18 org , tp sy plk pregnt normal je priod xdtg

Adik sy haritu pregnant..sepanjang pregnant awal awal tu keluar darah mcm period..setiap hari..tapi kena warded gak laa doc pantau..skrgg daa 2 tahun daa baby nyaa 🥰

sya seblm period brsama lps tu dtg period byk mcm biasa hbs period tak brsama dh dgn suami sbb dia krja jauh tp lps tu positif prenant skrg dh 19week

keluar darah masa pregnant tak normal ya mommy.. kalau ada darah better ke hosp.. badan semua org tak sama.. moga yang baik2 ja buat mommy dan baby ❤

Tak normal rasanya kalau bleeding masa pregnant. Saya pun macam tu la. Dekat 2 minggu spotting warna coklat last2 gugur