scan belum nampak

Asalam..nk tanya normal kew 6minggu xpi belum nmpk bila scan..masa scan tu sy baru Jew kencing sbb Dr nk tgk hamil ataw tk

9 Các câu trả lời

Ada yg normal and ada yg xnormal.. sy ddua pernah lalui, yg kejap nmpk kejap xnmpk pn ada.. 1st pregnancy : dah 6mnggu still kantung kosong, doc mnx repeat scan next month sudahnya masih kosong dan doc hanya ckp ada kantung sahaja. 2 mnggu selepas tu sy keguguran. Doc sahkan kandungan xmbesar. 2nd pregnancy : 5 mnggu dah janin (sekarang dah 2tahun 2bln) 3rd pregnancy : dah 8mnggu still kantung kosong selepas 2hari keguguran. 4rd pregnancy : ni paling mencabar, dgn doc kata sy ada kandungan dlm dan luar rahim sbb ada 2 kantung satu luar dan satu dlm rahim. Pada minggu ke 4 dah nmpak janin (yg dlm rahim) ttbe scan minggu ke 5 xnmpak janin 😨. Repeat scan 6mnggu dah nmpk semula dan denyutan jantung baby. Alhamdulillah.. now dah 10mnggu dgn alahan yg teruk.

Saya hari tu scan boleh nampak kantung + jantung tapi scan melalui bawah sis..tapi kes sis in shaa Allah normal...ada tu, cuma bersabar..banyak2 doa, jaga diri ya...before scan tu kalau boleh jangan kencing dulu..in shaa Allah 🤗

Dulu saya 5 minggu dtg scan..dktor suruh dtg balik lepas 2 mggu.. dah genap 8 minggu dtg balik scan..baru nampak baby kecik jer..

Saya scan masa 5 weeks..nampak kantung je..repeat 8 weeks pun sama..10 weeks scan baru nampak baby & heart beat

next appt try scan lg, saya 7week baru nampak cemetot

Normal sis..msh baru sgt tu🙋🏻‍♀️

Normal . 10 w bru nmpk

Normal. Wife saya 8weeks baru nampak . Itu kecik je .

Normal