Tolong Saya

asalammualikum hai , saya dah bersalin normal 10 hari lepas tapi saya takut nak berak sbb jahitan saya panjang 😭 saya berak baru 2 kali sebelum ni , dah lama tak berak tahi pun keras cam batu .. boleh tak suggest ubat yg betul betul boleh cairkan najis saya 😫

2 Các câu trả lời

Saya awal2 lepas bersalin saya pakai jenis yg picit tu … picit je trus berak mmg elok la.. ade mkan yg jenis air juga tp mcm xjalan je 🤣 last2 pakai yg picit baru lega.

10mo trước

Tak sakit pun. Picit je settle🤣 masa sblum bersalin kat spital nurse bagi yg jenis besar tu lagi fleet anema pergh mmg lawas trus habis smua kuar 🤣

Beli duphalac dekat farmasi. Ubat lembut najis. Selain tu banyakkan makan buat oren. And banyakkan minum air masak.

10mo trước

baik terima kasih 👍🏻