Cara hilangkan keputihan

Asalam nk tnya mmy semua ada x yg pnh kena keputihan yg teruk smpai gatal2...ada petua x mcm mna nk hilangkn stress sgt2.

29 Các câu trả lời

saya pun pernah kena keputihan teruk masa anak first sis,kena banyakkan minum air putih,selalu tukar seluar dalam,sentiasa pakai seluar dalam yang kering.

sis boleh cuba mkn cranberry probiotik.. elok untuk kekal ph value miss v tu untuk elak pembiakan bakteria yg bg gatal2 tu.. https://vt.tiktok.com/ZSRjKuBe2/?k=1

Pergi klinik, nanti dr ambil sample dan check sama ada jangkitan bakteria ke kulat ke. Nnt dr akan bg ubat yg sesuai dgn jangkitan tu.

2y trước

oh lama pula. sy pnh test di klinik swasta, krg dr seminggu. stkt ni dr xd bg ubat pape ke sis?

Sy ad keputihan jgk time pregnant, sy cuba bt rendaman faraj. Sy rebus asam keping(lg elok kalau daun sireh) dgn garam. Serasi dgn sy. Try awk cuba

saya ada jgk keputihan,tpi x gatal2...biasa lpas buang air or mandi saya akan korek sndri segala Kotor yg ada kat dalm...make sure hari2 bersih kan

Sy ada keputihan truk masa awal2 preggy sbb kuat mkn mnum manis. Sy cut trus manis2 bbrp hari lepastu kputihan hilang smpailah skrg.

sy masuk trimester ke 3 baru keputihan teruk sampai gatal.doc dah amek sample & doc bg ubt masuk ikot bawah.kurang sikit rase gatal die.

Jumpa dr dan bagitahu ada keputihan. Nanti dia akan bagi ubat, masuk ke dalam vagina kita utk bersihkan keputihan tu.

saya amalkan makan plain yogurt and minum bnyk air masak.skrg dh 29wks,lum ada masalah lg.sis boleh cuba

minum air banyak,minum air barli tanpa gula..spender/panty liner selalu tukar dan mesti kering..