Mommy please help normal ke ya ?

Asalam mommy semua nak tanya anak saya 3 bulan lebih , selalu baby kalau dah 3 bulan kalau kita panggil nama atau mengagah dia akan pandang muka kita dan senyum atau bercakap kan? Macam anak saya kalau saya panggil dia macam buat buat tak dengar dia akan pandang tempat lain pastu termenung kalau senyum tu dia ada senyum tapi bukan kat saya macam kat diniding dengan kipas je dia senyum , yang buatkan saya risau sebab dia macam tak ada eye contact dengan ibu dan ayah dia and tak pandai lagi mengagah macam baby lain , ada ke ibu ibu yang lain berpengalaman macam ni normal ke ye ?#serioustanya #firstimemom #IbuRisau

1 Trả lời

biasanye baby 3 bln dah kenal suara ayah ngan ibu dia,dia dah ada keluarkan suara belum mommy?cuba mommy sering ajak dia bercakap depan depan dg eye contact sekali .. bila 4 bln masih tkde eyecontact atau mata baby tak focus lg,baik mommy refer doc yea..