yyyyeeeaaayyyy🤩🤩🤩

Ary ne minum air gula kali ke5....klau sblum2 ne asik muntah, alhamdulillah ary ne x muntah pun, wlaupun bdebar2 je tdi....siap mimpi tlewat bagun pergi klinik ary ne🤣🤣🤣....harap result 6ty ok lh, sbb sminggu tahan minum air manis, skadar makan buah tembikai, kurma n kismis je, bila trasa nk mkn bnda or minum air manis... #jgn kencam saya #30w4day #firstbaby

16 Các câu trả lời

sy masa pregnt 2x minum. dua2 xmuntah.. tp result kali kedua tu sangkut pulak 😂 then lepas bersalin.. 6 minggu kena repeat air gula.. nk tgk masih ada gdm atau tidak... then result positive.. Risau sebenarnya... then nurse kata buat saringan lagi... minum lah lagi air gula.. Lepas dah habis pantang tu... akhirnya result negatif.... igtkan kena minum air gula time preg je... smp hbis pantang kena minum 😅😅😅

4y trước

lps bsalin tuh (6minggu) kena minum air gula lg kalau msa preggy result awk sangkut..kalau masa preggy minum xsangkut, lps bsalin xkena pn..

Sy msa prgnant 14weeks kne minum air gula sbb berat bdn sy naik 3kg dlm msa sbulan...sy tngok org minum skli gus je..sy cuba jgak..werkk kembang pipi..trus rsa nk muntah..so terpksa la sy minum sikit2..seteguk2..hahahhaha perit dh..xnk minum lg😫skrg dh 16weeks 5days..

Sy lmbat minum air gula..dh 25w baru minum...tp bg sy sedap..mgkin sbb tgh lapar..puasa 2hari xmkn bnda manis...bila nk minum tu bayangkn dpt minum jus tembikai laici.. 😅 alhamdulillah..result puasa 4.2 lepas minum 5.0...syukur..skrg dh 30w..

Knpa bnyk kali ye awak kena minum air gula. Sy minum sekali je masa 18mggu xsilap. Tp mmg sgkut gdm. Lps tu mmg terus buat bsp setiap bulan. Ni dh xbuat bsp lg sbb nak bsalin dh. Lps bsalin sok bru mnum air gula.

4y trước

Perik lah rasa nya....klau muntah je, msty nagis smpai ttido, sbb nk kna ngulang minum lagi 6ty

Sya pon kna repeat 5 kali untk minum air gula untk kali pertama.... Punca sbb muntah jee.. X suka sgt minum manis.. Tpi tgk pada org kot.. Ade jee yg ok...

Bestnya dh Lepas.. h Ibarat dh Lepas satu beban. Sy ahad ni bru minum air gula, skrg pun tgh stop makan Manis hrap tk sangkut la. Awk minum dkt swasta ke kk?

Wahh tahniah sis Alhamdulillah 😘😘 Sy blm pernah lg minum air gula. Next app nnty baru kne 1st tym. Hopefully ok

4y trước

Amin 🥰

Yang ke - 5 😱. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Saya minum 2 kali je pun rasa dah tak nak repeat.

Alhamdulillah, result air gula cuma 7.6....klau lebih dari 7.8....mmg kna g klinik lh tiap2 ary

4y trước

haha...sy hari tu 7.7..nurse ckp tambah 0.1 lg dah sign gdm. hehehe

Allahuuu 5 kli😅...nikmatilah air gula kerana boleh diminum ketika pregnant shaja😂

4y trước

🤣🤣🤣