Minggu Ke Berapa Baby Gerak

Arini dah 20minggu 6 hari... Tp sy xrasa gerakan pun lagi... Normal ke... Anak 1st....Kdg2 je rasa mcm pedih2 sket kat perut

33 Các câu trả lời

18w baru rasa. Biasa tu sis. Bby gerak ni ikot orang juga ada awal ada lambat. Tapi pasti akn rasa juga. Sabar ye I is ada sediakan grup wasap untuk kita sembang lagi rancak untuk kita bertanya or keep sharing ilmu bermanfaat sepanjang prgnt, ttc & sejak jadi mommy ni. Sangat dialukan mommy to be, ttcian & mommy already tuk join 🤗 Just click this link ☺️ https://chat.whatsapp.com/GC0ByPaLLG830Yfr6zx1xw

Ank first kebykan org cmtu sis..sy xrs apa2 sgt sampai la nk brnk..ms ctt carta gerak tu mmg bgtau kt nurse 10x tu lebih dri ms 12jam sbb xtau n xrs sgt die gerak..hati xkeruan slagi baby xkeluar..jd sy p scan cek tgok baby ok ke x baru la lega..ank no 2 and 3 ni aktif cpt boleh rs gerak tu nk2 bila kakak2 baby dtg ciom perut ibu die nih..ibu yg trse geli2 ape lagi menggeletis la die dlm perot

Sama sis..sy 20 mggu 5 hari..last week cekup ada tnya nurse..knpa sy x rasa bby gerak..lepas tu nurse suruh baring..dia tekan perut sikit..dia kata ada jer rasa baby gerak..tapi sy slalu cuba pegang perut..x rse apa2 pun..or mgkin sy yg x tau rasa dia mcm mana..1st baby ni sis

Setiap org x sama sis..mcm sy pun anak st 24w br rs baby gerak2 mcm denyut dalam perut. Ada ibu yg 19w dah rs. Kene banyak membaca kita akan dapat banyak ilmu. Kadang boleh bertanya dgn nurse. Nnt 28w dah kene kira carta gerak anak

sy start rasa 22w, tp jarang². Sekarang ni dah 26w pun jarang jugak rasa.. slalu time nak tido je baby aktif. risau pulak sbb minggu depan dah nak kena kira baby kicks. takut tak rasa gerak, cemana nak tulis. 😅

saya lepas minggu 22 saya boleh rasa. then scan masa 28 minggu tahu tahu dapat baby boy . anak first jugaa . biasa kita takde pengalaman so kalau still was was saya prefer awak pergi check okay

Biasa bg ibu bru prtama kali mgndung..sy ank prtma msa nk bt kira2 kick tu bru ada rsa..sblom x rsa ape pun..nk kdua nie msa 18 week dh rsa..naluri ibu tu dh kuat kot..

Ada cpt ade lmbat yg rasa gerak baby..sya wktu 24weeks bru rasa baby gerak.. jom join group blh share and tnye apa saja https://chat.whatsapp.com/CFOQ5b1hBYd6K7g2iSdV0k

Saya 22w baru dpt rasa gerak , tu pun slow sbb berat bby baru brpa gram je , skrg dah 29w dah nak masuk 30w , dah kuat sgt gerak .. sabar ya ibu nnti awak rasa ..

Sy awal 18w dh rs, skrg dh masuk 21w6d, baby makin aktif terutama bila ayah dia letak tangan di perut.. Rs mcm kena tumbuk pun ada rs dri dlm.. 😁😁