Simptom Ibu Hamil 33 Minggu

Apakah simptom Ibu Hamil 33 Minggu?

85 Các câu trả lời

sakit belakang,kaki kembang,pedih hulu hati...bertapa indah nya merasa saat pertama kali bergelar seorang ibu...6 tahun lebih sabar menunggu...syukur nikmat di beri Tuhan...🙏🙏🙏

2y trước

sama kita sis 6thun juga menanti zuriat ..skrng di kurniakn syukur alhamdulillah allah tue maha kuasa dan maha adil pda umatnyaa..semoga prsalinan kita di permudakn ..amin ya allah..

33minggu2hari rasanya dah dua minggu lebih x tido ni... minggu ke 29 dah start sakit blakang pinggang celah kangkang ,kat virgin,time duduk and baring....nak bangun kena struggle .ngilu kat virgin memang berlinang air mata... tp bila dah dpt bangun...berjalan okey je x sakit....cuma cepat semput kalau jalan jauh la....sebab kurang darah.... ni mcm biasa la...x tido sampai pagi esok pagi baru tido .....

Duduk lama serba tak kena, drive lama2 tak selesa, tido tak lena, berjalan cepat mengah.. pernafasan very short.. 4th pregnancy sambil menguruskan anak2 sekolah, 1 toddler and still managing work issue.. assistance very much needed.. massage is gold. Parents far away. No helper or maid. Food kene pilih otherwise heartburn til hard to breath. Depends on mental strength to keep sane.

susah berak even minum air byk lebih dri 3 litre, lambat jln, sakit ari2, xbole berdiri lama nt kaki bengkak, jln slow xbole laju esp ptg-mlm kalo pagi ok lg jln mcm biasa. kaki krem sekali sekala sbb tdo xpki stokin so sejuk kena la dia merengat, kerap kencing & bdn kerap berpeluh. oh ya tidur lebih kerap dan lama & cepat lupa. rasa kelakar to ini semua pengalaman mahal🧡💜💛💚❤️💙

33w 4d asyik nk kencing jer...kaki bengkak...pinggang sakit..asyik angin jer...heartburn...kaki cepat kebas...susah nk tido..perut asyik mengeras jer...

2y trước

heartbun tu apa ya??

tidur kadng x cukup nafas kdng berdengkur smpai terbangun, bl baring xboleh nk pusing kiri atau kanan. sbb sakit kat tulang ekor,setiap kali nk bergerak ke kanan ke kiri mesti kena bgun pusing skit2 , pastu sakit kat kangkang. kaki bengkak sakit tapak kaki. pastu kalau siang lak.nak bgun dr duduk sakit punggung n kangkang same gk dr baring sakit kat tmpt sama

Sakit kat tulang rusuk.. Tendangan tajam kat ulu hati.. Fuhh.. Nikmat betul 😁 semoga dapat merasa nikmat mengandung lagi 🥰

2y trước

sy pn sama keluar keputihan prg jumpa doktor mtk ubt

skrng kerap sakit kt pangkal paha , pedih² rasa nya bila nk dduk dan nk bngun . tidur mmg xckup la sbb bby bnyk bergerak wktu nk tido , klau mngiring bby marah mgkin sbb dia xslesa😂 , kerap kencing kdng 5mnit skli asyik nk kncing jer . yg pling perit cramp kt betis wktu tngh tido🥲 tp tu smua nikmat kan bila mngndung hnya ibu jer dpt rasa🥰

nii yg sy lalui,33 mnggu 4 hri -pedih ulu hati yg trsngt mnganggu -kaki bngkak teruk -sakit pinggang -kerap kencing -sukar tidur -bila dah bring,nak bgun seksa -melecet celah peha -baby sllu mnendang ke kanan,kkdg rsau cpat² tdo alih ke kiri Alhamdulillah dpat mrasa smua nii,x sbar nk tnggu baby klua dec nii😍😍😍😍😍baby 1st

3y trước

haii..baby sy da klua,x lma lgi msk 4 bln daa

paling mencabar ialah sesak nafas memng susah nak tidur

3y trước

ya sy PON susah nafas .. 😌 nk tidur pg baru boleh.. ni perut begerak2 batasan di pangkal ari ... nk jalan tu berasa sngt kena slow ² jln...