Ambil epidural semasa bersalin

Apakah risiko untuk baby jika mengambil epidural semasa bersalin. Boleh atau tak boleh

2 Các câu trả lời

Hi mommy. Setakat yang saya tahu,baby yang ibunya ambil epidural masa bersalin ada kemungkinan untuk struggle masa latching on. Which mean,baby agak susah sikit nak mula penyusuan tu tapi jangan risau sebab setiap baby yang lahir memang akan struggle untuk latch sebab baru lahir kan,cepat dan lambat je baby tu untuk pandai menyusu. Lagi satu,baby ada kemungkinan untuk stress dalam rahim ibu yang ambil epidural TAPI jangan risau,sebab pihak hospital which are nurse dan doktor bertugas akan pantau heartbeat baby untuk make sure baby okay je dan takde masalah dalam proses bersalin. Semoga dipermudahkan segala urusan mommy okay ❤

Saya xpasti tentang nie sebab memang xpernah ambik epidural masa bersalin.Tapi selalunya kalau swasta kita bolee mintak untuk ambik epidural manakala untuk kerajaan dieorang yang akan bagi kalau kita memang memerlukan