bayi digigit nyamuk

Apa ubat sesuai untk smbuhkn merah² bkas gigitn nymuk pda byi?

2 Các câu trả lời

Saya sapu minyak gamat kat anak saya dari dia baby sampai sekarang dah 3tahun... Kalau nampak bekas kena gigit nyamuk ka semut @ nampak dia garu2 terus sapu minyak gamat.. Insya Allah tak lama lepas tu hilang bekas merah tuu... Sampai sekarang sebelum tidur sapu minyak di tangan dan kaki dia. Dia pon kalau gatal2 mesti suruh sapu minyak gamat.

sy sapu cream baby ibu(MKDI) ja , klau prut kmbung pon bole guna