Tahu tak kenapa baby muntah melalui hidung , sy risau lahh🥺 . Ada sesiapa pernah melalui situasi ini

APA solution ibu2 patut buat

4 Các câu trả lời

anak saya pun macam ni masa umur masih sebulan, sekarang baru sebulan lebih dah okay dah. masa kerap muntah sampai keluar ikut hidung tu, saya selalu je burp kan, tapi tetap sama. kalau guna susu formula, jangan paksa baby habiskan susu 2oz, dan boleh guna bantal tinggi. anak saya dah jarang sangat muntah sampai keluar ikut hidung. kerapkan tidurkan mengiring sebab takut time tidur kita tak perasan boleh menyebabkan baby tersedak atau tertelan semula muntah tu. bantal tinggi tu boleh beli di shopee.

12mo trước

Terima kasih share info

Baby saya pun mcm tu. Bila muntah pancut laju mesti keluar ikut mulut dgn hidung. Setiap kli menyusu mesti muntah. Bwk jumpa dr kk dr ckp normal. Sy pun tak tahu nk buat mcm mne dah

12mo trước

Situasi yg sama 🥺

Anak sy pun sma, dh bwk g klinik swasta, kk pun dh bwk dr kata normal, kena burp kan setiap kali minum susu

Jumpa doktor

12mo trước

OK.. Normal sbb organ dia kecil lg. Cuba control penyusuan dan burp kan dia dgn betul.