Hamil anak ke3 saya banyak alahan awl trimester mabuk dan selalu kena angin dalam badan?

Apa punca angin saya kerap kena sehingga sekarang?

9 Các câu trả lời

Saya pun begitu juga. Nanti dah masuk trimester kedua InshaAllah berkurangan alahannya. Waktu pregnant, mmg sistem penghadaman kita akan proses sangat perlahan. begitulah terjadinya angin dan gas . caranya makan kerap, kuantiti tiap kali makan ambil sedikit2 supaya senang dicerna. amalkan minum air suam. ambil SERAT . Dan jangan makan lewat. macam saya, jika Terlewat waktu makan, confirm akan mual dan pening kepala. gas angin semua pun jadi.

Tiap kali sblm tido pakai minyak panas kt kaki n sarung stoking. Inshaa Allah elakkan angin. Sy dr 1st trimester sampai nak masuk 3rd amalkan mcm tu. Makan pun kena on time. Make sure kena brkfast, lunch n dinner. Jgn skip brkfast la kalau blh. Biasa senang angin

perubahan hormon.usus jd lambat jd terkumpul gas tambah plak klau jns semelit.cube minum air suam lepas bangun tido pg..masa tu jgn mkn ape2 lg.mkn dgn kerap tp bkn kuantiti bnyk..ambik mknan y mudah d cerna..elak mkn mknn pedas..berminyak

Punca angin salah satu lewat makan. Kedua jenis makanan, ada yg berangin dan x sesuai dgn badan seseorang Better awak jaga tau. Sebab angin mmg sakit ala contraction, sy pernah kena. Memang beringat sangat

1y trước

sakit sngt2.....bawak smpai keatas kepala pening kepala...lg berkeje...kadang xdpt dtg keje mintk mc....hmmm smpai saya pakai seat set ceregem panaskn badan bg angin kuar....

sma lah mcm sya, perut berangin, xmakn salah makan salah, tp mkn ja la, tup2 baru 3 bln prut mcm 5 bln sbb angin sy redo. anak p1 n k2 xda mcm ni. ni k3 n hopely gigirl sbb dua boy xda mcm ni.

sy dr awl pregnant smpai la beranak Baru hilang segala angin, mabuk,pening,loya n muntah..kena kuat n bersabar☺️

Sy baru ja masuk trim 2 still lagi berangin perut , apa boleh buat keja makan jelaa kerap2 .. 🥴

Samalah saya pun kalau makan lambat akan datang angin dan selalu sendawa

mcm sy, x mkn pun angin, mkn pun angin...nak x nk mkn ajelah 🤭